Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Kdo se ujme Jamese Bonda?


ikona
Mr. Hlad
daniel craigdanny boyledavid mckenzieedgar wrightjames bondjean-marc valleeyann demange
Danny Boyle je ze hry. Kdo se ujme nové bondovky?  

Agent 007 nám před pár dny osiřel. Nejnovější a zatím nepojmenovanou bondovku měl točit Danny Boyle podle scénáře svého dlouholetého scenáristy Johna Hodge, ale nedopadlo to. Údajně proto, že Daniel Craig a studio nechtěli, aby si hlavního záporáka zahrál Polák Tomasz Kot. Je to škoda, ale popravdě trošku se to dalo čekat. Boyle má doma Oscara a je to etablovaná režisérská hvězda, která na plac přichází počítám s vlastní vizí a dost nerad dělá kompromisy, které nepovažuje za nutné. Tak šel jednoduše pryč. Studio má ale naštěstí schovaný i hotový scénář od bondovských matadorů Neala Purvise a Roberta Wadea, takže zatím nemuselo přesouvat datum premiéry, která by měla proběhnout příští rok na podzim. Teď jen najít někoho nového za kameru. Kdo jsou podle posledních drbů největší adepti na režii?

Edgar Wright: Toho asi představovat nemusíme. Tvůrce Jednotky příliš rychlého nasazení a Soumraku mrtvých naposledy natočil trochu přeceňovaného, ale minimálně po akční stránce fenomenálního Baby Drivera. Bonda by nejspíš zvládl, otázka je, jestli by chtěl. Po zkušenosti s Marvelem, s nímž nenašli společnou řeč u Ant-Mana, se mu možná nebude chtít do dalšího podobně velkého projektu, kde studio kecá i do toho, kdy budou pauzy na záchod.

David Mackenzie: Tvůrce pecky Hell or High Water nebo dramatu Perfect Sense pošle ještě letos na podzim na Netflix a do některých kin zajímavě vypadající historickou řežbu Outlaw King. Rozhodně jde o zajímavého filmaře, ale nic, co by se jen vzdáleně podobalo bondovce, nikdy nedělal. Paradoxně proto by to ale mohlo stát za to.

Jean-Marc Vallee: Rodák z Kanady pomohl Matthew McConaugheymu a Jaredu Letovi k Oscarům s dramatem Klub poslední naděje a teď si ho hýčká HBO. Pro to vloni natočil minisérii Sedmilhářky a momentálně běží jeho další seriál Ostré předměty s Amy Adams. A za oba sklízí pochvaly ze všech stran. (AKTUALIZACE: Jean-Marc Vallee už se o režii pětadvacáté bondovky neuchází, protože na ní nemá čas.)

Yann Demange: Jeho jméno padlo v souvislostí s poslední bondovkou ještě před tím, než se jí ujal Danny Boyle, a říká se, že právě on má největší šanci se té nové nakonec ujmout. A já bych byl celkem pro. Jeho drsný válečný thriller ze Severního Irska 71 je totiž hodně povedená věc a gangsterka White Boy Rick, která bude mít premiéru v půlce září a do Česka dorazí příští rok, vypadá podle traileru taky víc než k světu.

Komu byste Bonda svěřili vy? 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace