Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Šíleně bohatí Asiati romantikou roku, novinky propadly


ikona
Cival
a.x.l.alphablackkklansmancrazy rich asiansjason stathamM:I:6mark wahlbergmegmeg: monstrum z hlubinmelissa mccarthymile 22mission: impossiblemission: impossible - falloutšíleně bohatí asiatistx entertainmentthe happytime murderstom cruisetržbywarner bros.
Jak vysoko tenhle fenomén skončí? 

Šíleně bohatí Asiati mají svým naturelem a žánrovou povahou nejblíž asi k Sexu ve městě, v pokladnách zámořských kin se ale chovají spíš jako jiná legendární romantická komedie, a to Moje tlustá řecká svatba. Etnicky úzce zacílená oddychovka z produkce Toma Hankse se na začátku nultých let stala totálním kasovním fenoménem, protože si z nenápadného rozjezdu došla až ke kolosálním 241 milionům dolarů z amerických kin a vykvetla v komerční trvalku jak z učebnice. Zazobaní Asiati jdou za miliony samozřejmě přímočařeji, jejich výdrž ale bude zjevně také velikánská.

O druhém víkendu v amerických kinech totiž film utržil dalších 25 milionů dolarů a suverénně obhájil zlato v žebříčku víkendových tržeb, a to při bezprecedentním poklesu výnosů o pouhých 6 %. Průběžně tak tenhle naleštěný cukrkandl hlásí už parádních 76 mega a je otázkou, jestli se k druhému dílu, který se už začal připravovat, vydá se sto padesáti nebo dvě stě americkými miliony v kapse.

 

Studio Warner Bros. tak slaví na sklonku nikterak rekordního léta obrovský úspěch, podpořený i nečekaným triumfem brakové popcornovky MEG. Přetrikované žraločí béčko s Jasonem Stathamem dál kotví na stříbrné pozici a díky čerstvě přisypaným 13 milionům hlásí už 105 mega z Ameriky a 408 celosvětově. To nikdo nečekal, nejspíš ani ne Warneři.

Díky těmhle zápisům ale může i jejich rozpačité léto vyznít velmi pozitivně a tradičně chudý přelom srpna a září v kinech může být obdobím nebývale velké hojnosti v kontextu celého trhu. Jak moc toho zmůžou dva hity…

 

Třetí hit se bohužel nedostavil, protože přisprostlá mupetí blbina The Happytime Murders aka Hanebný plyšáci zklamala s otvírákem za deset milionů. Stačilo to na bronz, ale v kontextu filmografie korpulentní komičky Melissy McCarthy a plejády rodinných plyšových hitů jde o solidní bídu.

Nezávislý distributor STX to nezvládal už od slabého traileru, takže se nelze divit směřování jen k celkovým třiceti milionům a bolavé finanční ztrátě – dva týdny po neúspěchu Mile 22 to znamená další mnohamilionový prodělek. Obecně to byl ale hodně nešťastný nápad točit drzé eRko s plyšáky a královnou lidových buranských komedií. Česká premiéra byla mimochodem zrušena. Nelitujeme.

 

Čtvrtou příčku si užívá Tom Cruise díky Mission: Impossible – Fallout s osmi melouny. Epesní špiónská podívaná před týdnem odhalila, že doby, kdy jsem vyhrával matematické olympiády, jsou už dávno pryč, protože jsem jí omylem napočítal, že bude v Americe nejúspěšnější ze série. Nebude, ani bez zohlednění inflace. Aktuálních 193 milionů ze zámoří je přesto náramných a teď se čeká, jak se víc jak půlmiliarda celosvětově bude rozhojňovat v Asii. Držíme palce.

Další čtyři filmy si připsaly po pěti/šesti milionech. U povedené dobovky BlackKklansman Spikea Lee (celkem 32 milionů) a disneyovic Kryštůfka Robina (77 mega) to jsou dobré zprávy, protože poklesy jsou pouze třetinové a nějaké ty dolary se ještě přisypou. Wahlbergův průměrný akčňák Mile 22 a rodinný blockbuster Alfa ale takový víkendový příspěvek moc netěší, protože vyklízí pozice příliš rychle, než aby zvládly nějak zásadně vylepšit své slabé kasovní výsledky.

 

Desítku uzavírá hororová průměrnost Slender Man, aktuálně na 25 milionech z Ameriky, a rip-off Číslo 5 žije, Transformerů a všemožných psích dojáků A.X.L. Tahle robotická srágora započetla pouhých 2,9 milionu, takže distributor určitě lituje, že ji nenechal někde v ústraní utratit.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Ani za týden nečekejte nějak výrazně delší box office report, protože přelom září a srpna je tradičně nejslabším obdobím roku, jak co se týče nabídky premiér, tak jejich výtěžnosti. Přesvědčení o vlastní bezvýznamnosti bude zkoušet čelit horor Malý vetřelec, akční sci-fi Kin a thriller Searching, aspoň trochu zaujmout ale má reálně šanci jen film o honu na nácka Eichmanna Operace Finále.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (19)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace