Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Jana Žižku si zahraje Ben Foster


ikona
KarelR
ben fostercassian elwesjan zizkapetr jakl
Další český film má světové ambice. A zatím vyloženě sympatické! 

Před pár dny jsme mohli okoštovat, jak bude Chris Pine válčit v kůži Roberta Bruce, a už tu máme dalšího slavného vojevůdce. Petr Jákl totiž ukecal Bena Fostera do role Jana Žižky, což je... vyloženě skvělá zpráva? Foster je podobně jako třeba Sam Rockwell nebo Giovanni Ribisi univerzální talent, který perfektně zvládá všechno od sympaťáka po totálního parchanta. Žižka tak v jeho podání nemusí hrát na jednu strunu a je slušná šance, že bude nosným filmovým hrdinou i mimo Českou republiku.

Jákl film začne točit v pondělí 17. září s tím, že se ve čtvrtek 13. září odehraje tiskovka s obsazením. O tom vlastně skoro nic nevíme, hvězda Hell or High Water, Na život a na smrt, Warcraftu a Nepřátel je však víc než solidní start. Producentem filmu je mimochodem i Cassian Elwes, který má za sebou Blue Valentine, Margin Call, Zemi bez zákona, Vše je ztraceno nebo Mudbound. Jan Žižka by tak mohl (zejména herecky) konkurovat Barevnému ptáčeti od Marhoula a zatím se počítá s tím, že dobyje kina v roce 2020.

---

Vytáhni v hospodě: Elwes a Foster se znají z natáčení dramatu Ain't Them Bodies Saints, které se v roce 2013 promítalo ve Varech.

Vytáhni v hospodě 2: V Americe (a nejspíš i jinde) se film bude jmenovat Medieval.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace