Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Proč Danny Boyle utekl od Bonda?


ikona
KarelR
bond 25daniel craigdanny boylejames bond
Co všechno se údajně dělo v zákulisí nové bondovky? 

Bondovští producenti se předevčírem dostali do slušné šlamastyky. Danny Boyle totiž jen několik týdnů před natáčením opustil pětadvacátou bondovku, která má jít do kin 25. října 2019. V případě Bonda (a jeho milionu obchodních smluv) se bude s premiérou hýbat jen velmi těžko - a kdo ví, co by se dělo, kdyby se film zrušil úplně. Teď jsme se každopádně dozvěděli, co Craigovu rozlučku vlastně položilo na kolena, a co by se teoreticky mohlo dít dál.

V první řadě je potřeba zdůraznit, že prý byla spolupráce Broccoliových, Boylea a Craiga kostrbatá od začátku. Boyle chtěl totiž na filmu dělat se svým týmem, což zahrnovalo hlavně scenáristu Johna Hodge, s nímž se obletovaný režisér pustil do příběhu o moderní studené válce. V centru dění tak samozřejmě byli padouši z Ruska, z čehož nebyli producenti dvakrát nadšení (Craigovi to naopak moc nevadilo). Scénář ale nakonec nebyl tím, co Boylea odehnalo pryč.

Chleba se začal lámat až u castingu, kde má velké slovo i Daniel Craig. Agent 007 si třeba schvaloval všechny bondgirls (už od Evy Green v Casinu Royale) a tentokrát jednoduše nedal zelenou padouchovi. Boyle chtěl obsadit polského herce Tomasze Kota, který ho zaujal ve skvělém dramatu Studená válka. Broccoliovi a Craig s tím ale zásadně nesouhlasili, a právě tohle byl (alespoň podle nových drbů) hlavní důvod, proč se Boyle rozhodl hodit ručník do ringu.

Produkce může v tuhle chvíli teoreticky pokračovat se scénářem od Boylea a Hodge. Spíš se ale couvne k hotovým notičkám od Neala Purvise a Roberta Wadea, bondovských klasiků, jejichž práce se kvůli Boyleovi schovala do šuplíku. V obou případech se musí rychle sehnat nový režisér, jemuž se bude líbit alespoň jeden scénář a schválí ho Broccoliovi i Craig. A tady by mohl nastat problém, jelikož se záměry obou stran docela liší.

V jádru se dá říct, že Broccoliovi film potřebují mnohem víc než Craig. Ten může v případě slabých kandidátů jednoduše odejít, a i když tak přijde o 25 milionů dolarů, nečekají ho dlouhé měsíce mučení, které musel absolvovat u Spectre. V takovém případě se může zavolat Nolanovi, jenž už několikrát projevil zájem o Bonda s novou tváří. Ten by ale rozhodně nešel do nastaveného data premiéry, takže... kdo ví, co se nakonec bude dít?!

---

Vytáhni v hospodě: Jak v diskuzi správně podotkl Gorecki, Brad Bird (Úžasňákovi 1 a 2, Mission: Impossible 4) má zrovna volno. To by stálo minimálně za telefonát, no ne?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace