Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nejlepší DVD a Blu-ray: Srpen 2018


ikona
KarelR
120 bmpblu-raydvdkazisucitully
Tenhle měsíc patří Charlize Theron, Johnu Cenovi a francouzským bojovníkům proti AIDS. 

Srpnová nabídka DVDček a Blu-rayů není extra silná. Třetích Avengers se i přes dubnovou premiéru dočkáme až v září, musíte tak vzít za vděk hlavně trojicí fajn filmů, které (naštěstí) moc neřvou "tohle se prostě musí vidět v kině!"

120 BPM
Vychází: 13. srpna 2018
Cena: 225 Kč (DVD)

Když se řekne devadesátá léta, sociální aktivismus a intimní problémy, člověku se hned vybaví jediná věc - Rimsy. Právě náš expert na filmy, které zbytek reakce nemusí nutně vidět, se vypravil na 120 BPM, hořkosladký výlet do nedávné minulosti. Výsledek? Velebená festivalovka z Cannes se dočkala osmičkové recenze, jejíž verdikt zní: "Rozmáchlé a přitom komorní drama vykreslující strach ze zákeřné nemoci na počátku 90. let. Místy procesní a konverzační, místy poetický obraz komunity, která bojovala s problémy společnosti i svými vlastními. A to se vidět rozhodně vyplatí." (8/10)

Kazišuci
Vychází: 29. srpna 2018
Cena: 268 Kč (DVD), 448 Kč (Blu-ray)

John Cena začíná být nenápadnou komediální jistotou. Menší role ve Vykolejené, Sestrách a Táta je doma si vychutnal na maximum, a teď konečně urval hlavní roli ve filmu, kde chce svojí dceři překazit první sex. Cena se tak spolu s Leslie Mann a (překvapivě snesitelným) Ikem Barinholtzem zaplete do velké maturitní naháněčky, která je mnohem zábavnější a vlastně i smysluplnější, než se po trailerech dalo čekat. Jo, pořád je to napůl nechutná a klišovitá americká blbina. V rámci svého žánru je ale jedná o nenápadnou trefu, jíž se rozhodně nemusíte bát. (7/10)

Tully
Vychází: 29. srpna 2018
Cena: 225 Kč (DVD)

Jason Reitman měl po Lítám v tom nakročeno mezi režisérskou elitu. Znovu a jinak ale jeho kariérní vzestup zhatilo a od té doby vlastně točí dost pod radarem. Nakopne ho zpátky k výšinám Tully? Vydělaných 14 milionů dolarů je jasným znamením, že ani omylem. I když se ale jedná o další reitmanovku, kterou prakticky nikdo neviděl, není to žádný průšvih. Tully nabízí vcelku depresivní pohled na to, jak může výchova dětí vysát matku na dřeň. Z tohohle výchozího bodu se přitom doběhne k zábavným, bolestivým i dost překvapivým událostem, který skrývají nejednu životní pravdu... a nejeden scenáristický laps. Výsledek tak zdaleka není dokonalý nebo něčím výjimečný. Jako ochutnávka, co řadu z nás brzy čeká (nebo už tam možná jste...), ale rozhodně nestíhá moc nudit. (7/10)

Dále v srpnu vyšlo: Cesta za králem trollů, Fakjů pane učiteli 3, Operace Entebbe, Pacific Rim: Povstání, Prezident Blaník, Rampage Ničitelé, Sherlock Koumes, Souboj pohlaví, Tátova volha, Tlumočník, Vadí nevadí

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace