Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Na co do kina: 10 originálních srpnových filmů


ikona
KarelR
blakkklansmanduverny nepriteljan palachmeg: monstrum z hlubinmiss hanoispion, ktery mi dal kopackytemne silyten pravy, ta pravaupgradewhitney
Jason Statham vs. megažralok a Mila Kunis s Kate McKinnon vs. Praha. Jak to tenhle měsíc vypadá s neznačkovými bijáky? 

Už máte za sebou dvojku Úžasňákových a několik projekcí Mission: Impossible 6? OK, v tom případě je nejvyšší čas se mrknout, co dalšího by v srpnu mohlo stát za návštěvu kina.

2. srpna

Whitney

Před třemi lety jsem ve Varech viděl Amy a zatím mám pocit, že by Whitney mohla být stejně dobrá. Další dokument o zpěvačce, kterou sláva sežrala zaživa, má totiž na svědomí Kevin Macdonald, režisér Posledního skotského krále. Že to samo o sobě není zas taková jistota? OK, pravda. ČSFD ale hlásí 77% a Rotteny útočí ratingem 7,5/10, takže jsem přesvědčený o tom, že se do českých kin podíval další žánrový nadprůměr.

9. srpna

MEG: Monstrum z hlubin

Od duelu Jasona Stathama s megažralokem jsme všichni měli dost jasná očekávání. Sám Jason je před premiérou trochu srazil, když z něj vypadlo, že se výsledek moc nepodobá drsnému scénáři. Mr. Hlad ale i tak vypravil do kina a v šestkové recenzi láká na "absolutní akční béčko, které dopředu táhne výborný Statham a velký rozpočet, s nímž Jon Turteltaub dělá docela divoké věci. Je tedy škoda, že tvůrci nakonec vyměkli a řádění megalodona se musí obejít bez krve. I tak jde ale pořád o vcelku zábavnou pitomost."

Miss Hanoi

Česko-vietnamská detektivka Miss Hanoi nevypadala z trailerů úplně marně. Vyslali jsme proto Rimsyho na zásadní test a... podle verdiktu z pětkové recenze to bohužel moc nedopadlo: "Povedená kriminálka brnkající na společenskou strunu? Nechybělo zas tak mnoho, ale nakonec bohužel ne. David Novotný hraje jako o život, jenže plytký scénář a nezajímavá produkce na televizní úrovni stahují nadějný kus do pásma zapomenutelného průměru."

Temné síly

Už můžeme prohlásit éru young adult sci-fi za definitivně ukončenou? Pro mnohé bylo velkým finále zrušení čtvrté Divergence, teď tu ale máme potvrzení, že cílovka prostě odrostla. Temné síly totiž (zcela podle očekávání) potrápily kritiky a vzápětí bolestivě propadly, takže vás asi nepřekvapí, že Mr. Hlad v kině protrpěl "banální young adult sci-fi, která je ve svých nejsilnějších momentech přinejlepším průměrná. Většinou je ale poměrně nehezká, nezajímavě zahraná a blbá, až to bolí. Nebrat."

16. srpna

BlacKkKlansman

O zklamání v srpnu vážně není nouze, vyváží je ale nějaké překvapení? Pokud chcete věřit Rimsymu, velkou peckou je BlacKkKlansman, který se líbil už ve Varech a teď se dostává i do klasické distribuce. Nová komedie Spikea Lee má na ČSFD 77% a na Rottenech dokonce 8,2/10. Rimsy pak v recenzi vytasil rovnou devítku a tvrdí, že nás čeká "řemeslně i myšlenkově podařená rekonstrukce jedné šílené, ale pravdivé události. Spike Lee je zase jednou přesný jako hodinky a nekompromisně diváka baví i poučuje." No tak jo, hurá do kina!

Špión, který mi dal kopačky

Komedie s ženskými protagonistkami teď nemají zrovna na růžích ustláno (poslední trefou byly...  sedm let staré Ženy sobě?). Novinka se špióny, špiónkami a kopačkami ale z trailerů nevypadala marně a konečně mohla dokázat, že Kate McKinnon není boží jen v Saturday Night Live. Jak to dopadlo? Pokud chcete věřit Hladově pětkové recenzi, raději si návštěvu kina ještě rozmyslete. Její verdikt totiž zní: "Mila Kunis a Kate McKinnon jako dvě obyčejné holky, které se octly ve válce špiónů. A je u toho spousta překvapivě solidní akce, ale i humoru, který však nešlape tak, jak by bylo ideální. Kate McKinnon se snaží krást si film pro sebe, bohužel dost často balancuje na hraně trapnosti. S kratší stopáží a sehranější hereckou dvojicí by to mohla být fajn komedie. Takhle je jen průměrná."

21. srpna

Jan Palach

Životopis Jana Palacha bych se nebál označit za nejočekávanější český film roku. Tvůrčí tým od začátku budil důvěru, herecky nebylo co vytýkat, trailery šlapaly na jedničku... no prostě domácí unikát. Jak to tedy dopadlo? Rimsy se v recenzi nakonec dohrabal na sedmičku a tvrdí, že film "lehce podvratně, ale s úctou vykresluje poslední rok Palachova života. Snaží se ho pochopit a nedělat z něj neživotnou ikonu, což se vcelku daří. Nejedná se o nic zlomového či přehnaně překvapivého, ale poctivý kus filmařiny na ožehavé téma zde bezesporu vykonán byl. A to mi stačí." OK, kéž by u nás podobná kvalita začala být standardem...

30. srpna

Důvěrný nepřítel

Nový film Karla Janáka trochu děsil jménem režiséra, z první upoutávky ale jinak působil jako solidní česká žánrovka. Proměnil se tedy Důvěrný nepřítel v zajímavé překvapení? No... bohužel to vypadá spíš na průšvih. Do premiéry sice zbývají dva týdny, na ČSFD se ale vykopává se 44% a pepovo "War Games/Eagle Eye made in Slovakia" mě spíš děsí než uklidňuje. Uvidíme, s čím (předpokládám) přijde Rimsy. Tady by hodnocení klidně mohlo stoupat, i když je asi všem jasné, že se z modré barvy jen tak nepoleze.

Ten pravý, ta pravá?

Co má romantická komedie Ten pravý, ta pravá? společného s Drákulou? No přeci... hlavní hvězdy! Ne, taky by mě to nenapadlo. Nový film Victora Levina (Od pěti do sedmi) je nicméně prodáván jako velké shledání Keanu Reevese a Winony Rider, v němž se dvojice ústředních mrzoutů snaží přežít svatbu. Papírově to zní jako netflixovka a upřímně jsem žil v tom, že to netflixovka je. Ten pravý, ta pravá? ale na konci srpna opravdu půjde do kin a po traileru mám pocit, že by to vlastně mohlo být nečekaně fajn.

Upgrade

Drsný australský thriller Upgrade se blýsknul výborným trailerem a hodně jsme mu věřili, protože za ním stojí scenárista Saw a Insidious Leigh Whannell. V takových případech obvykle následuje velké zklamání. 7,1/10 na Rottenech ale doprovází 81% na ČSFD a Ted mi před pár hodinami napsal, že Upgrade právě viděl a je prý "naprosto boží". Po Predestination tu tedy máme další pecku z nejmenšího kontinentu. A CinemArt nejspíš zatraceně mrzí, že ji pošle do kin až dva dny po vydání zámořského blůčka...

Co jste si vybrali ze srpnové nabídky? Pochlubte se v diskuzi a nashle v září!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace