Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nejlepší DVD a Blu-ray: Červenec 2018


ikona
KarelR
blu-raydej mi sve jmenodvdja, tonyakralicek petrready player onetomb raider
Solidní oscarovky, napínavé blockbustery a zábavný animák. Červenec na tom není úplně zle... 

Kolem března obvykle bývá v kinech vymeteno. Letošní nabídka ale byla překvapivě silná, a teď se samozřejmě překlopila do červencových blůček.

Dej mi své jméno
Vychází: 25. července 2018
Cena: 268 Kč (DVD), 448 Kč (Blu-ray)

Jedna z nejpůsobivějších letošních "oscarovek" potvrdila, že má Timothée Chalamet velkou budoucnost, a trochu resuscitovala kariéru Armieho Hammera. Romantické drama, v němž si Chalamet a Hammer užívají letní románek, zpočátku znělo dost úmorně. Nakonec z něj ale vypadla upřímná a sympatická podívaná, která ve svém žánru skoro nemá konkurenci. Luca Guadagnino prostě dřel na postavách a na atmosféře a vyplatilo se. A když k tomu přihodíte finální rozhovor s otcem, v němž Michael Stuhlbarg vyloženě září, dostanete jedno z největších letošních překvapení, které bych i přes jeho "artovost" doporučil víceméně každému. (8/10)

Já, Tonya
Vychází: 18. července 2018
Cena: 268 Kč (DVD)

Filmové životopisy už dlouho potřebovaly živou vodu a Já, Tonya jí bez debat je. Neříkám, že tenhle žánr nějak zásadně změní. Mix sportovního dramatu a coenovské gangsterky tu ale funguje na jedničku, a stejně tak se vyplatilo šmrncnutí černohumorným mockumentary. Já, Tonya je naprosto věrná svojí krasobruslařské protagonistce - drzá, odvážná a jednoduše nekompromisní. Příběh násilné lásky a honu za slávou tak umí šokovat, pobavit a ve finále i dojmout, a kdyby nebyl tak kostrbatý, mohly by letošní Oscary vypadat o trochu jinak. (7/10)

Králíček Petr
Vychází: 25. července 2018
Cena: 268 Kč (DVD), 448 Kč (Blu-ray), 788 Kč (UHD Blu-ray + Blu-ray)

Od Králíčka Petr se upřímně čekalo peklíčko - trailery totiž dost bolely. Mr. Hlad pak ale přišel z kina s tím, že jsme to celé pochopili špatně a že si tvůrci z dětinského balastu dělají legraci. Doteď si nejsem moc jistý, jak něco takového vlastně funguje. No ale poslechněte si samotného Hlada, který zní v celku přesvědčivě: "Králíček Petr je pohodový rodinný film, jenž sází na sympatického hrdinu, povedenou akci i humor. Tvůrcům se však povedlo do okoukaného a předvídatelného příběhu propašovat spoustu nečekaně humorných a chytrých situací, které zábavným způsobem sestřelují klišé spojená s rodinnými filmy a zajistí, že se vedle dětí bude dobře bavit i dospělý doprovod." (7/10)

Ready Player One: Hra začíná
Vychází: 18. července 2018
Cena: 268 Kč (DVD), 358 Kč (2 DVD), 448 Kč (Blu-ray), 538 Kč (3D Blu-ray + Blu-ray), 628 Kč (3D Blu-ray + Blu-ray ve Steelbooku), 788 Kč (UHD Blu-ray + 3D Blu-ray + Blu-ray)

Nový Spielberg se na ČSFD drží u 83% a většina lidí vám řekne, že jde o příjemné překvapení. I já bych se postavil za to, že je Ready Player One povedenou knižní adaptaci. Na druhé straně jsem ale zas takovou pecku nedostal, a to hlavně kvůli tomu, že dění ve virtuální realitě Oasis výrazně přebíjí dění mimo ni. Hrané pasáže, jež zabírají zhruba 40% filmu, nemají hereckou ani scenáristickou jiskru, kterou nutně potřebují. Parádním digiorgiím tak sekunduje matný boj se slabším padouchem, z něhož vždycky rádi utečete za barevným dobrodružstvím s popkulturními odkazy. Ve výsledku je to pořád moc fajn podívaná. Jako čtenář jsem to ale holt čekal o dost vyváženější. (7/10)

Tomb Raider
Vychází: 4. července 2018
Cena: 268 Kč (DVD), 448 Kč (Blu-ray), 538 Kč (3D Blu-ray + Blu-ray), 788 Kč (UHD Blu-ray + 3D Blu-ray + Blu-ray)

Kdybych měl vybrat tři filmy, které v poslední době nejvíc rozdělily (českou) diváckou obec, přihodil bych k osmým Star Wars a Black Pantherovi Tomb Raidera. Řada lidí dostala mizernou videoherní adaptaci, do níž jim nesedí Alicia Vikander, vážnější ladění ani čerpání z originového rebootu. Pak je tu ale druhý tábor, podle kterého je Alicia vynikající Lara, komornější survival atmosféra nemá chybu a ze hry se čerpá tak akorát. Asi vás nepřekvapí, že patřím k táboru číslo dvě. Tomb Raider bych totiž pasoval na asi nejlepší videoherní film, a doteď proboha nechápu, co Alicii (kromě obřích ňader) chybí. Ta holka do svého přímočarého devadesátkového akčňáku dala maximum. A nebýt slabších triků, zvednul bych tu palec nahoru snad všemu! (8/10)

Dále v červenci vyšlo: Akta Pentagon: Skrytá válka, Hrdinové ohně, Králové, Lady Bird, Máří Magdaléna, Nepříčetná, Nikdys nebyl, Rudá volavka, Včelka Mája: Medové hry, Winchester: Sídlo démonů

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (17)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace