Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Warneři prodali Mauglího Netflixu


ikona
KarelR
Hollywood oficiálně našel nový způsob, jak zamést pod koberec i sebenákladnější potenciální propadák. 

Uklízení obávaných propadáků pod Netflix se začíná stávat běžnou praxí. Po Spectralu od Universalu a Cloverfieldu a Anihilaci od Paramountu bude totiž na streamovací službě debutovat i Mauglí. Ano, ten Maughlí od Andyho Serkise, který stál zhruba 150+ milionů dolarů, snažil se o úchvatné 3D a hrají (respektive mluví) v něm Christian Bale, Cate Blanchett nebo Benedict Cumberbatch.

Serkis se v oficiálně tváří, že je za nový domov vlastně rád, protože znamená vítané lehce starší publikum. Realita je však taková, že se jeho film brutálně srazil s disneyovskou konkurencí a nespasil ho ani dvouletý odklad. Mauglí (původní Jungle Book: Origins) se chystal na premiéru v říjnu 2016, v říjnu 2017 a nakonec v říjnu 2018. Téměř miliardový triumf Knihy džunglí od Jona Favreau, která brzy dostane pokračování (a probudila "hraný" remake Lvího krále), ale Warnery nakonec vehnal do náruče Netflixu, jenž film uvede příští rok a ve 3D ho pošle jen do pár vybraných kin.

Byl poslední kapkou nezájem o květnový teaser? Velmi pravděpodobně. Leckdo by ale řekl, že se Serkis hnal do předem prohraného souboje, jelikož o něco temnější a věrnější adaptace Kiplingovy klasiky (ne, nebude se v ní zpívat) přeci jen nezní jako film, který bude úspěšnější než veselá a barevná rodinná verze.

Snad nám tu nevzniká bolestivý precedens, po kterém Warneři uhnou od temnějších filmů k přímočaře veselým záležitostem. Stačí, že to provedli u comicsových adaptací (srovnejte si Muže z oceli a Batman vs. Superman s Aquamanem, Shazamem! a osmdesátkovou dvojkou Wonder Woman...), a pokud selžou pokračování Godzilly a Fantastických zvířat, vážně už moc nebude z čeho brát.

---

Vytáhni v hospodě: Warneři od Universalu převzali Detectiva Pikachu s Ryanem Reynoldsem v hlavní dabingové roli. Holt u nich fakt jedou barvičky.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace