Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První dojmy: Úžasňákovi 2


ikona
Mr. Hlad
incrediblespixarprvní dojmysamuel l. jacksonúžasńákovi
Po letech čekání se na scénu vrací rodina Úžasňákových. Povedl se sequel pixarovky, která bývá považovaná za tu vůbec nejlepší?  

Od doby, co Pixar točí sequely, jsme na něj trošku zanevřeli. Tohle studio bylo vždycky originální a své, ale druhá a třetí Auta, druhé Příšerky nebo Dory prostě už takové pecky nejsou. Úžasňákovi 2 to měli těžší v tom, že jednička je dost možná nejlepší pixarovka a nezestárla ani o den. Jak to s tímhle sequelem nakonec dopadlo? 

Jak to vidí KarelR:
Kdyby Úžasňákovi 2 neměli tak extrémně předvídatelný příběh, byl bych asi nadšený úplně. Zrealizováni jsou totiž skoro dokonale, ať už jde o vytěžení akce, humoru nebo jednotlivých postav. Zatímco Dory byla jen průměrným dodatkem Nema, tady se vytasil plnokrevný hlavní chod, jenž (stejně jako parádní jednička) šlape v každém ohledu. Po trailerech jsem se docela bál klišovitých mantinelů - a bohužel zcela oprávněně. Brad Bird v nich ale pracuje na 120%, takže jsou i ty nejpředvídatelnější scény dostatečně zábavné, oslnivé nebo dojemné. Vlastně mám pocit, že to je oproti zbylým animákům, které jdou automaticky na ruku dětem, opět jiná liga. O to víc mě tak mrzí, že se nešlo ještě o krok dál a nepracovalo se "dospěleji" i se záporáckou stranou a se zvraty.

Jak to vidí Mr. Hlad: 
Jednička je lepší. Ale asi jsem ani nečekal, že by ji dvojka mohla překonat, přesto jde o jednu z nejzábavnějších pixarovek posledních let a rozhodně nejlepší sequel. Brad Bird servíruje v kině skutečně monumentální akční scény a navíc jich není málo. Umí být dech beroucí a velkolepé, když jde o osud celého města, i hravě zábavné a legrační, když se do akce pouští Jack-Jack. Scénář navíc dává dost prostoru jak hrdinskému blbnutí Elastičky, tak panu Úžasňákovi a jeho boji s otcovskými povinnostmi. A dohromady se to skvěle doplňuje. Opět je to výborná rodinná akční comicsovka, která se nesnaží jít na sílu naproti dětským divákům. Trochu tedy zamrzí, že samotná zápletka je zbytečně průhledná a nepřekvapivá. Ale ne tak, aby to člověku v kině zkazilo zážitek. Pixar odvedl dobrou práci.

Recenzi čekejte v nejbližších dnech

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace