Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Na co do kina: 10 originálních červencových filmů


ikona
KarelR
chata na prodejdesive dedictvihotel artemismrakodrapmuz ktery zabil dona quijotanez prisla bourestridava pecestudena valkatisnove volaniutoya
Co tenhle měsíc dělá společnost Ant-Manovi a Wasp, První očistě a pokračování Mamma Mia? 

Červenec patřil na MovieZone hlavně Varům (a brzy ho převezme Comic-Con), ostatní věci tak šly maličko stranou. Jednou z nich byl i přehled nových neznačkových filmů, které by mohly stát za návštěvu kina, tak pojďme tenhle rest konečně dohnat.

5. července

Muž, který zabil Dona Quijota

Znovu vysvětlovat, jak dlouho a jak složitě točil Terry Gilliam Dona Quijota, je doufám zbytečné. Přejdeme tak rovnou k Rimsyho recenzi, která vítaně láká na "zábavný, hravý, pestrobarevný, ale také pěkně šílený snímek bez jednoznačných interpretací a všeobjímajících pohledů na svět. Při správném naladění a ochotě ponořit se do světa imaginace jde o báječný zážitek!" Ačkoliv se našli i zklamanější jedinci, Rimsy vystoupal na osmičku - a vy snad dopadnete podobně.

Než přišla bouře

Na první pohled je Než přišla bouře teenagerskou romantickou selankou. Na ten druhý ale zjistíte, že za kameru usedl Baltasar Kormákur (Everest), 73% na ČSFD tak rozhodně dává smysl.  Shailene Woodley a Sam Claflin si očividně nezahráli v další sparksovině. A i když tenhle survival nikdo z redakce neviděl, podle trailerů se dá soudit, že to bude minimálně slušný průměr.

12. července

Mrakodrap

Rock ve svém dalším originálním blockbusteru skládá poctu Smrtonosné pasti a Skleněnému peklu. Jak už asi víte, ani jednu z těchhle žánrových klasik nedohnal. I tak jsme ale dostali svižný akční výplach, který je o maličko lepší než naznačovaly trailery. Hlavně trikově to je milé překvapení a spokojení budou i fanoušci Neve Campbell. Hvězda Vřískotů totiž Rockovi zdatně sekunduje a docela mě mrzí, že ji zase pár let nikde neuvidíme.

Studená válka

Nový film od režiséra Idy patřil mezi nejočekávanější "varové" kousky - a podle 81% na ČSFD zřejmě nezklamal. Rimsy hlásí poetickou a neprvoplánovou romanci, která dobře vystihuje složité lidské vztahy. Jeho 4/5 nicméně zastiňuje 5/5 od Civala, jenž zatím drží karty blízko u těla. Snad nám brzy prozradí víc, letos zatím napálil búra jen Andersonově Niti z přízraků.

Tísňové volání

Asi nejchválenější a nejdiskutovanější film letošních Varů má na ČSFD 86% a otřásl nejedním festivalovým návštěvníkem. Rimsy už přitom vytasil devítkovou recenzi, která jasně mluví o tom, že bude tahle novinka rezonovat i v klasických kinech: "Formálně výrazný a obsahově hluboký severský thriller o jednom policajtovi, jeho hříších minulosti a nečekaně se vyvíjejícím případu. Jednoznačné doporučení pro všechny, kteří… no, prostě pro všechny."

19. července

Děsivé dědictví

Každý rok se objeví pár nečekaných hororových tref a letos jsme zatím dostali dvě. Tiché místo už má na kontě 331 milionů dolarů a Paramount chystá pokračování. Všechna pozornost se tak může přesunout k Děsivému dědictví, jež desetimilionový rozpočet zatím znásobilo sedmkrát (holt menší film od A24) a opatrně se srovnává s Vymítačem ďábla. Tajemství rodu Grahamů ještě nikdo z redakce neodhalil. Vzhledem k tomu, že je zítra premiéra, by ale recenze nemusela být extra daleko.

Střídavá péče

Rozvodových dramat neexistuje zrovna málo, Střídavá péče ale podle všeho míří mezi ta nejlepší. Celovečerní debut Xaviera Legranda slavil úspěch na festivalech v Benátkách a San Sebastián, což mu zajistilo premiéru v českých kinech. I my si tak užijeme rozpad jednoho francouzského manželství, jenž se prý vyvine v luxusně napsaný a natočený psychoteror. 82% na ČSFD vůbec nezní marně. A vůbec bych se nedivil tomu, kdyby se Rimsy brzy vypravil do kina.

Utøya, 22. července

Brutální řádění Anderse Breivika nám letos na podzim ukáže Paul Greengrass. Ještě předtím jsme dostali norskou verzi, která má patřit k nepůsobivějších filmům z letošních Varů. A jak správně tušíte, Rimsy ji nepropásnul a už stihnul dodat pochvalnou sedmičkou recenzi: "Naturalistická rekonstrukce jednoho z nejšílenějších teroristických činů 21. století šokuje detailností a s hlavní hrdinkou budete bezesporu soucítit. A to navzdory občasnému zpomalení či scenáristickému zaškobrtnutí. Spíš než o film se jedná o zážitek, který stojí za to."

Chata na prodej

Recenzi Chaty na prodej jsme ještě nestihli vypublikovat, už teď vám ale můžu vyzradit pár spoilerů. Ne, Rimsy u filmu netrpěl jako zvíře. Naopak hlásí velmi sympatickou a vcelku povedenou dramedii, která nahlíží do života několika generací a poznáte v ní nejednoho člena vlastní rodiny. Tomáš Pavlíček tak od Parádně pokecal ušel velký kus cesty. A rozhodně nás zajímá, co bude servírovat příště.

Hotel Artemis

O Hotel Artemis jsem se upřímně bál. Ačkoliv vypadá jako slušně obsazená akční stylovka, na Rottenech má průměrný rating 5,8/10 a moc o něm není slyšet. Jenže víte co? Mr. Hlad včera hodil na ČSFD 4/5 a dozajista už chystá recenzi. V nejbližších dnech se tak dozvíte, proč byste debut scenáristy Iron Mana 3 měli vidět, a jestli je Sofia Boutella pořád taková bohyně.

Co jste si vybrali z červencové nabídky? Pochlubte se v diskuzi a nashle v srpnu!

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace