Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Blomkamp oživí původního Robocopa


ikona
KarelR
ed neumeierneill blomkamppaul verhoevenpeter wellerrobocoprobocop returns
Pátý Vetřelec s Ripleyovou je pasé. Jako záplatu ale dostaneme pořádně drsný návrat do Detroitu. 

Lednové zvěsti byly pravdivé. Robocop bude stejně jako Halloween nebo Terminátor kráčet cestou "legacyquelu", což znamená, že nás čeká ignorace původních sequelů a návrat ke kořenům. V tomhle případě se vrátíme rovnou k Verhoevenově originálu, na který naváže (nová) dvojka jménem Robocop Returns.

Za novým projektem stojí scenáristé jedničky Ed Neumeier a Michael Miner, kteří z produkčních pozic oživí svoje dávné nápady. Za psací stroj s jejich materiálem usedne Justin Rhodes, jenž má na svědomí Millerova "Terminátora 6", a co je nejdůležitější - režisérskou sesli urval Neill Blomkamp. Imfův oblíbenec tak místo Vetřelce oživí jinou sci-fi klasiku a v tuhle chvíli zbývá vyřešit jedinou velkou otázku.

Ano, řeč je o návratu Petera Wellera do hlavní role - a tady je kupodivu zatím ticho. Nikdo nic nepopřel ani nenaznačil, nejspíš se tedy čeká na to, až se internet vzbouří a donutí Wellera ke comebacku. Druhou variantou je, že dávno řekl ne a nikdo to nechce rozmazávat při prvním oznámení. V každém případě by ale byla škoda, kdyby se nevrátil - legacyquel Robocopa bez Wellera totiž zní stejně nebezpečně jako Halloween bez Jamie Lee Curtis nebo Terminátor bez Arnolda Schwarzeneggera.

Snad se jednasedmdesátiletý veterán brzy přihlásí o slovo. Něco mi totiž říká, že by ho nevyhnutelné kopání do Trumpa určitě bavilo, a minimálně ve druhém Star Treku ukázal, že na to pořád ještě má!

---

Vytáhni v hospodě: Verheovenovi samozřejmě kdysi nabídli Robocopa 2. Ten ale jen mávl rukou, že látku ředit nehodlá, a šel točit Total Recall.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace