Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

MZ Live Speciál: Krvavý sport


ikona
imf
bloodsportbolo yeungfrank duxjean-claude van dammekrvavý sportmz speciálsheldon lettich
Béčkový praotec všech amerických turnajovek není ničím jiným než kýčovitou pohádkou pro teenagery. Někteří z nás z ní ale nikdy nevyrostli. 

Smrtící údery, neustálé roznožky a soundtrack, který je tak osmdesátkový, že k němu mileniálové potřebují Google Translate. Krvavý sport ohlodal zub času až na kost, ale pokud jste na osmdesátkových klasikách vyrůstali, určitě rádi zavzpomínáte s námi. Už proto, že vznik tohohle filmu je ještě zajímavější než jeho vlastní děj. Ne že by to byla bůhvíjak vysoká laťka, protože tady jde jen o to nahnat pár bojovníků na žíněnky a nechat je, ať ze sebe navzájem vytřesou duši.

Západnímu trhu tenhle typ filmu s nálepkou made in Hongkong představil už v sedmdesátých letech Bruce Lee, ale Krvavý sport s “bílým spasitelem” v hlavní roli byl pro mainstreamové publikum ještě stravitelnější a navíc stavěl asijskou metropoli do světla, které bylo přitažlivé pro potenciální turisty. A přesto Krvavý sport málem nešel do kin a těsně po natáčení z něj byla jen hromada zdánlivě nesouvisejících scén.

V naší tradiční půlhodince se ohlížíme právě za krkolomným vznikem, ale i vybájenou zápletkou, van Dammovými prvními krůčky a mnoha dalšími aspekty. A konečně máme i vlastní podcastový hosting, takže pokud si nás chcete jen tak pustit do ucha, jděte sem a ideálně si nás rovnou odebírejte, protože audioverze bude vždy k dispozici minimálně 24 hodin před plnohodnotným videopořadem na YouTube. Ten je samozřejmě preferovanou verzí, protože je v něm spousta ukázek z filmů, která vám nabídne kompletní obrázek.

První úspěšnou vandammovku jsme si s Hladem samozřejmě náležitě užili. A za dva týdny se s vámi těšíme na viděnou a na slyšenou, takže se nemusíte bát, že bychom vás o prázdninách nezásobovali. Nedochází nám ani nápady, protože momentálně máme dost témat do konce roku. Od vás chceme jen jediné, abyste komentovali, odebírali a dali nám najevo, že vás tohle vzpomínání baví a zajímá. Zatím to vypadá, že jsme našli dostatečně velkou skupinu pamětníků i bláznů, co rádi nahlédnou pod pokličku. Za vaši přízeň moc děkujeme a doufáme, že tábor diváků a posluchačů se bude utěšeně rozšiřovat.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace