Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

5 důvodů, proč jet letos do Varů


ikona
Mr. Hlad
festivalkarlovy varyterry gilliamtim robbins
Filmy, hvězdy a spousta fanoušků na jednom místě. Proč u toho být?  

Třiapadesátý filmový festival v Karlových Varech startuje právě dnes a probíhat bude až do 7. července. A pokud ještě váháte, jestli se tam alespoň neotočit, máme pro vás pět důvodů, proč by letošní návštěva lázeňského města plného milovníků kinematografie mohla stát za to.

 1. Nové filmy
Článek o filmech, které byste neměli minout, chystá Rimsy na poledne, takže pokud potřebujete tipy, počkejte si na něj, v každém případě toho nebude málo. Terry Gilliam přiveze svou roky chystanou novinku Muž, který zabil Dona Quijota, promítat se bude chválený evropský thriller Tísňové volání nebo novinka Spika Lee BlacKkKlansman

2. České novinky
Jo, lákáme vás na české filmy. Víme, že těch dobrých se u nás v poslední době moc netočí, ve Varech se ovšem bude promítat hned několik takových, které stojí za pozornost. Hvězdně obsazená hořká komedie Chata na prodej, celovečerní debut tvůrce Semestru Adama Sedláka DomestikVšechno bude od Olma Omerzu, jenž natočil vynikající Rodinný film nebo dokument King Skate. Pokud potřebujete ujistit o tom, že i u nás jsou talentovaní tvůrci, jsou Vary to správné místo.

3. Hvězdy
Do Varů nikdy nejezdilo a nejspíš ani nebude jezdit tolik hvězd jako do Cannes, ale letos se na pár zajímavých jmen můžete těšit. Dorazí Anna Paquin, Tim Robbins, režisérské legendy Barry Levinson a Terry Gilliam, objeví se Robert Pattinson nebo režisér třetího Thora Taika Waititi, který v Praze kutí komedii Jojo Rabbit, ve které hrají Scarlett Johansson nebo Sam Rockwell. Že by dorazili spolu s ním jako překvápko? 

4. Klasiky a legendy
I letos jsou na programu filmy, které jste možná už viděli, ale většinu z nich si rádi dáte znovu. Takže si tu můžete zajít na Rain Mana či Vrtěti psem, Svěrákovu pecku Akumulátor 1, Hitchcockovy Cizince ve vlaku2001: Vesmírná odysea nebo domácí klasiku Démanty noci. A pokud budete po všech těch ambiciózních dramatech unavení, tak tentokrát po letech nudy stojí za to i sekce Půlnoční filmy s PredátoremHighlanderem nebo Krvavý sportem.

5. MovieZone
Časy, kdy jsme jezdili do Varů všichni a chodili tam na filmy od prvního do posledního dne, jsou už bohužel pryč, přesto tu můžete na kolonádě potkat minimálně Civala a Rimsyho. A včera mi říkali, že na pivo se nechají pozvat rádi :)

Čistě pro sichr – kompletní karlovarský program najdete tady.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace