Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První dojmy: Ant-Man a Wasp


ikona
KarelR
ant-man a waspevangeline lillymarvelmichael douglaspaul ruddpeyton reedprvni dojmy
Scott Lang, Hope van Dyne a Hank Pym vyrážejí na další zmenšovací misi. Měli byste ji absolvovat s nimi? 

Nikdy jsme nezastírali, že Ant-Manovi moc nefandíme, od jeho druhé sólovky jsme tedy moc nečekali. Jak moc nás zklamala/překvapila/nechala chladnými?

Jak to vidí Rimsy

Sázka na mravenčí jistotu a po těžkých Avengers humorný úkrok stranou. Komu vadil u jedničky humor, ještě častější než u jiných marvelovek, bude nespokojený i zde; navíc vtípky jsou poměrně repetitivní a spočívají v dohrávání trapnosti do konce a omílání měnících se velikostí. Pěkné, ale nepřekvapí. Totéž platí i pro akci, postavy a hlavně příběh, který spočívá ve zcela rutinním posílání postaviček na různá místa a plnění zbytečných úkolů. Neosudovost a uvolněnost může někomu vyhovovat, mě však spíš nudila. A tak navzdory tomu, že mám Rudda i Lilly docela rád, nemůžu druhého Ant-Mana s čistým svědomím doporučit, protože opravdu nevím, proč by ho měl někdo vidět. Dokonce i z hlediska kontinuity MCU se jedná o zcela vedlejší linii. Inu, svoje to vydělá a neurazí, ale mně tohle zase jednou prostě nestačí.

Jak to vidí Mr. Hlad

More of the same, dalo by se říct. Už první Ant-Man mě extra nezaujal. Nemám zrovna v lásce Paula Rudda, vizuálně mi film připomínal výpravnější epizodu nějakého televizního seriálu a mezi marvelovkami ho řadím na jedno z posledních míst. Na druhou stranu ho dovedu bez problémů respektovat jako popcorn, který má být pro celou rodinu. A tím je i Ant-Man 2. Dalo by se říct, že pokud vám jednička sedla, dvojka vás nezklame, protože sází na to samé co první díl. Logicky jsem z ní tak moc odvařený nebyl.

Peyton Reed pořád neumí udělat nic, co by bylo vizuálně zajímavé a sází na Rudda, legrací a divné vedlejší postavy. Je to škoda, protože tu má k dispozici hodně zajímavou záporačku, kterou by dokázal někdo zručnější a s vážnějším přístupem vytěžit mnohem lépe. Tady se ale dopředu cpe legrace, které bylo na můj vkus zbytečně hodně a navíc se s ní často balancovalo na hraně trapnosti. Nechci však k tomu filmu být nefér. U Marvelu oceňuji, že se pokouší filmy nějak žánrově odlišovat. A mně tenhle žánr jednoduše moc nesedí.

Jak to vidí KarelR

Za mě o úroveň lepší než marná jednička. Druhý Ant-Man jako by pochopil, že nemůže stát jen na vtipkování s Paulem Ruddem, a tak řádně vytunil obsazení (Walton Goggins i Hannah John-Kamen si to těžce dávají), doházel kupu dějových linek a přidal na dojemném rodinném ladění. A světě div se, ono to funguje a vlastně to po dlouhé expozici ani nestíhá nudit. Peyton Reed je pořád takový režijní kompromis, který filmu nedává moc výrazný ksicht. Ze všech stran se ale tlačí marvelácké řemeslo a neustále jsem měl pocit, že se tým za kamerou ohromně snaží makat na tempu, provázanosti příběhu a tricích. Nakonec samozřejmě jde jen o milé plácnutí do vody, které má k must-see blockbusteru velmi daleko. Jako feel-good jednohubka pro (opravdu) celou rodinu ale druhý Ant-Mana rozhodně funguje a nebál bych se říct, že finální půlhodinka vážně nesundá nohu z plynu.

Recenzi čekejte v nejbližších dnech.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace