Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Hvězdné války mají problémy


ikona
Mr. Hlad
disneyforce awakensj.j. abramskathleen kennedyriann johnsonsolostar wars
Co se bude dál dít ve světě Síly, světelných mečů a rytířů Jedi? 

Když Disney před pár lety koupil značku Star Wars, očekával od ní velké věci. A dostal je, sedmička je momentálně třetím komerčně nejúspěšnějším filmem všech dob, osmička je na jedenáctém místě a Rogue One na pětadvacátém. To jsou hodně slušná čísla, všichni ale nejspíš zaznamenali, že loňský osmý díl nesklidil tolik pochval, kolik by tvůrci čekali, a že se snaha o trochu jiné Hvězdné války nesetkala s nadšením přijetím. Fandové zkrátka začali mrmlat a navíc se objevovily problémy s dalším filmem. Solo: Star Wars Story musel měnit režiséry, značná část se přetáčela, rozpočet bobtnal a trailery fandy nepřesvědčily. Když se všechny tyhle průšvihy sečetly, výsledkem byl průser. Totální. A teď to má následky. 

 

Web Collider totiž přišel s informací, že se u Disneyho celkem zásadně mění politika kolem Star Wars. V plánu je pochopitelně v klidu dotočit devítku s J.J. Abramsem, pořád platí trilogie od Rianna Johnsona a další trilogie od tvůrců Hry o trůny, ale spin-offy mají stopku. Všechny. Zatím sice nebyl oficiálně oznámený žádný, ale počítalo se s tím, že dorazí Obi-Wan Kenobi, Boba Fett a časem možná i Yoda nebo Lando. A všichni teď mají utrum. Na Obi-Wanovi už u Disneyho pracoval tým lidí, kteří ho měli dostat na plátno a počítalo se s režií Stephena Daldryho, tým byl ale prý rozpuštěn. Boba Fetta měl zase režírovat tvůrce Logana James Mangold, který si taky bude muset hledat nový projekt, ani v jeho případě ovšem žádná smlouva podepsaná nebyla, takže ho to asi tolik nepálí. 

 

Co bude dál? Podle všeho se bude zkrátka pokračovat. Kathleen Kennedy vloni řekla, že by ráda vyprávěla další příběhy o Rey, Finnovi nebo Poe Dameronovi a vypadá to, že se jí do minulosti už vracet moc nechce. A po Solovi se jí chce ještě méně, ale třeba se to za pár let změní. To, že přijdeme o spin-offy, po nichž vlastně nikdy nikdo moc netoužil, však není jediná velká změna. U Disneyho podle všeho hodlají změnit i svůj přístup k výběru režisérů. Místo mladých talentů dostanou podle všeho šanci zkušenější filmaři. Dává to smysl. Colin Trevorrow, Phil Lord, Chris Miller a Josh Trank dostali v té či oné fázi natáčení padáka a Gareth Edwards sice Rogue One dotočil, výsledný film ovšem dodělával Tony Gilroy. U dalších Star Wars tak můžeme očekávat zkušenější filmaře, na které je víc spolehnutí. Minimálně v tom, že dovedou pracovat s velkým rozpočtem a náročným studiem.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (129)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace