Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Hvězdy Shawshanku a X-Menů v Karlových Varech


ikona
Mr. Hlad
anna paquinbarry levinsonkarlovy varyrichard linklaterterry gilliamtim robbins
Kdo se rozhodl udělat si výlet z Hollywoodu do Karlových Varů?  

Karlovy Vary to jsou filmy, předražené jídlo a pití a samozřejmě i červený koberec, po kterém se procházejí filmové hvězdy. Už nějakou dobu víme, že letos mezi nimi bude legendární režisér Rain Mana nebo Vrtěti psem Barry Levinson, tvůrce Chlapectví a trilogie Před úsvitem Richard Linklater nebo autoři oscarového kraťasu Tiché dítě Chris Overton a Rachel Shenton. Teď k nim však přibylo pár dalších docela zajímavých jmen, ta nejatraktivnější si totiž jako obvykle schovávají organizátoři až těsně před festival. Na koho se tedy můžeme letos těšit? 

 

Z herců dorazí oscaroví Tim Robbins a Anna Paquin. Robbins, jenž si pro plešouna došel za Tajemnou řeku, má na kontě klasiku Vykoupení z věznice Shawshank a objevil se i ve filmech jako Válka světů nebo v coenovském Záskoku. Na Oscara byl ovšem nominovaný i jako režisér drsného dramatu Mrtvý muž přichází a ve Varch uvede své další kousky, pod něž se podepsal jako režisér. Promítat se budou Bob Roberts a Cradle Will Rock. Anna Paquin se v jedenácti letech stala druhou nejmladší držitelkou Oscara, kterého dostala za Piano. Jinak ji samozřejmě známe z X-Menů nebo seriálu Pravá krev. Ve Varech uvede svou novinku The Parting Glass, kterou režíroval její herecký kolega z Pravé krve a manžel Stephen Moyer. Ten mimochodem přijede také. 

 

Hodně dobrým hvězdným úlovkem je pak Terry Gilliam. Člen Monty Pythonova létajícího cirkusu a režisér klasik 12 opic, Brazil nebo Strach a hnus v Las Vegas přijede pochopitelně se svou novinkou Muž, který zabil Dona Quijota. Mimochodem byl tu už v roce 2006 s hodně svéráznou Krajinou přílivu. Dorazí i producent John Lesher, který má Oscara za Birdmana a ve Varech spolu s hercem Rorym Cochranem uvede western Hostiles. Lovci podpisů tak budou mít letos docela žně. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace