Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nejlepší DVD a Blu-ray: Červen 2018


ikona
KarelR
black pantherblu-raydvdnit z prizrakunocni hrathe disaster artist: uzasny propadaktvar vody
Marvelácký blockbuster, nová andersonovka, zamotaná komedie, hollywoodská satira a mezidruhová oscarovka. Vyberete si? 

Červen je jako tradičně oscarový. A tentokrát zahrnuje i miliardový hit od Marvelu, jenž dokazuje, že se dá vydělat balík prakticky kdekoliv. Které z nových disků si s klidem můžete pořídit domů?

Black Panther
Vychází: 20. června 2018
Cena: 358 Kč (DVD), 538 Kč (Blu-ray), 628 Kč (3D Blu-ray + Blu-ray)

V Americe jsou z Black Panthera mnohem vydřenější než ve zbytku světa, ani ten si však moc nestěžuje. O marvelácké špičce nemůže být řeč, i tak je ale výlet do Wakandy solidní žánrovkou, která se chlubí hlavně charismatickým záporákem a krásným designem. Svět Black Panthera dělá Africe čest a většina scén šlape přesně tak, jak by měla. Přeci jen bych si to ale dokázal představit ještě svižnější, nabušenější a vůbec osobnější. Navíc trochu zamrzí klasické digifinále s diginosorožci a digiduelem. Kdyby se Black Panther na konci vyhrotil jinak, mohl být ještě o úroveň lepší. (7/10)

Nit z přízraků
Vychází: 20. června 2018
Cena: 268 Kč (DVD), 448 Kč (Blu-ray)

Paul Thomas Anderson je zpátky a zase je to precizně vysoustružený biják, na který člověk jen tak nezapomene. Nit z přízraků bohužel není tak pecková jako Magnolia nebo Až na krev, Daniel Day-Lewis se ale rozloučil s herectvím další skvělou rolí ve skvělém filmu, jenž si vykládá lásku (a partnerské vztahy) dost po svém. Nečekejte moc prvoplánové zábavy nebo filmařských excesů. Jako plíživé drama, které vám občas bodne nůž do břicha, je ale nová andersonovka víc než dostačující. (8/10)

Noční hra
Vychází: 20. června 2018
Cena: 268 Kč (DVD), 448 Kč (Blu-ray)

Americké komedie letos slaví malý comeback - konečně se totiž zase točí a jsou docela fajn. Učebnicovým příkladem je Noční hra, ujetější bratránek Fincherovy klasiky, v níž se Jason Bateman a Rachel McAdams zapletou s drsnými gangstery. Je to celé realita, nebo jen adrenalinový herní podvod? Řešit tohle dilema je vcelku příjemné, jelikož film utíká jako voda a za každým rohem se skrývá zábavná atrakce. Klidně bych tedy uvítal, kdyby za velkou louží takhle blbnuli častěji, herce a materiál na to očividně mají. (7/10)

The Disaster Artist: Úžasný propadák
Vychází: 6. června 2018
Cena: 268 Kč (DVD), 448 Kč (Blu-ray)

Neviděl jsem The Room, takže moc nejsem cílovka téhle zákulisní komedie. Zároveň ale musím říct, ze jsem si ji užil i bez toho, abych chápal spoustu specifických narážek a detailů. The Disaster Artist je totiž hlavně o podivínovi s jasným snem a naivkovi, který se zaplete do jeho dobývání Hollywoodu. A to, že se jedná o skutečnou událost, je vlastně jen bonus, který si vychutnají dlouholetí "roomovští" fandové. V jádru tím chci říct, že vás Francova kreace pobaví v každém případě a je trochu škoda, že mu Me Too zařízlo oscarové šance. Takhle výraznou roli si totiž zase jen tak nenajde. (7/10)

Tvář vody
Vychází: 20. června 2018
Cena: 268 Kč (DVD), 448 Kč (Blu-ray), 788 Kč (UHD Blu-ray + Blu-ray)

A jsme u letošního oscarového triumfu, který... není tak super, jak by asi měl? Na jednu stranu potěší, že si pro sošku (respektive pro dvě) došel Guillermo del Toro, a že vyhrála malá mezidruhová romance, která je osobitá až běda. Na druhou stranu mě ale mrzí, že je Tvář vody těžce předvídatelným retrem, v němž všechny zastiňuje padouch Michaela Shannona. Kéž by se tu šlo na dřeň ještě víc a ze všech stran. Takhle se totiž koná jen hezká a upřímná jednohubka, nad kterou se, ehm, velmi rychle zavře voda. (7/10)

Dále v červnu vyšlo: Dokud nás svatba nerozdělí, Dva nestačí, Kvarteto, Padesát odstínů svobody, Paříž 15:17, Pračlověk, Věčně tvá nevěrná, Všechny prachy světa

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace