Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Na co do kina: 10 originálních červnových filmů


ikona
KarelR
bistro ramenescobarghost storiesja, simonjim knoflik, lukas a lokomotiva emajsem bozskalaska bez bariermanifestomas jiteheranska tabu
Věčně nadáváte, že to je v kinech samý sequel a reboot? Ale není... 

Červen bude v českých kinech patřit dinosaurům a dvojce Sicaria (Úžasňákovi máme až v srpnu), moc velké blockbusterové hody tak nečekejte. O to víc by vás ale měla zajímat neznačková nadílka, která znovu hýří velkou žánrovou rozmanitostí. Co všechno by tenhle měsíc mohlo stát za pozornost?

7. června

Ghost Stories

V hororovém rybníčku letos zabodovalo hlavně Tiché místo, zatímco "ten film s Martinem Freemanem v čepici" moc pozornosti nenasbíral. Podle Rimsyho je to ale velká škoda, jelikož se v jeho osmičkového recenzi dočtete následující chválu: "Není to dokonalé a závěr možná leckoho vytočí, dohromady ale Ghost Stories ukazují, jak v dnešní době přinést jednoduchý, a přitom aspoň v detailech originální hororovou podívanou. Trio duchařských příběhů zarámovaných mnohem zásadnější linkou ve vás bude ještě chvíli doznívat, a to je moc dobře."

Manifesto

Australsko-německé drama z prosince 2015 se dočkalo první upoutávky v lednu 2017, aby šlo do českých kin v červnu 2018. Trochu mi uniká, jak se něco takového může stát, Manifesto je nicméně tady a... nejspíš je dobré? Šílenost se spoustou Cate Blanchett má na ČSFD 74% a správně tušíte, že se chválí zejména herecké podání a nad obsahem se často kroutí hlavou. Manifesto ale nikdy netajilo, že jde o artový experiment. Pokud vás tedy podobné věci baví, hurá do kina.

14. června

Bistro Ramen

Jsem jediný, na koho Bistro Ramen útočí ze všech stran? Trailery v Aeru, Facebook, snad i reklamy na Youtube a plakáty... nepamatuju, kdy měla asijská věc tak velkou kampaň, a to jsem právě zjistil, že běží jen v pěti kinech. Inu, ČSFD hlásí 73%, takže by cílovka mohla být spokojená. A jelikož se imfova recenze zatím nerýsuje, bližší info z nás asi jen tak nedostanete.

Escobar

Nikdo nepochyboval o tom, že bude Escobar Bardemovou one man show, a Hladova šestková recenze hlásí, že se tahle prognóza splnila: "Javier Bardem exceluje jako drogový král Pablo Escobar ve svižném a zábavném životopisu. Jeho jediným a dost zásadním problémem je, že vypráví stejný příběh jako seriál Narcos, jen se ho pokouší místo dvou sezón nacpat do dvou hodin. Kdo Narcos zná, najde tu jen nadprůměrné řemeslo a skvělé herce. Kdo ne, ten i strhující příběh jednoho magora, který díky koksu dokázal přepsat dějiny."

Já, Simon

Nick Robinson se po nezávislých Králech léta přesunul do Jurského světa a loni se objevil v romanci Všechno úplně všechno. Jeho nejsledovanější rolí je ale podle všeho Simon, hrdina nové středoškolské komedie, jíž má na svědomí Greg Berlanti, kápo seriálového vesmíru kolem Arrowa. Co na ní říká Rimsy? Ačkoliv se film docela chválí, jeho šestková recenze bohužel extra nadšená není: "Romantická komedie o coming outu gay teenagera. Co si pod tím představíte, vám dá přesný obrázek o tomhle filmu – nic navíc totiž nepřináší. Rád bych aspoň věřil, že někomu dá odvahu poprat se s životem, ale i na to máme silnější kousky. Meh."

Máš ji!

Jeremy Renner absolvoval tři díly Avengers, dva díly Mission: Impossible a jednu bourneovku, jen aby si zlomil obě ruce na place komedie Máš ji! Určitě si pamatujete, jak přijel zafačovaný do Varů. No a teď tu máme výsledek jeho snažení, jenž má zatím 76% na ČSFD a očividně půjde o lehký nadprůměr se spoustou ujetých scén. Tenhle film o kámoších, kteří si dlouhé roky hrají na babu, mimochodem adaptuje skutečné události. A něco mi říká, že to po Noční hře bude další solidní oddechovka.

Teheránská tabu

Jednou za čas je docela fajn, když dorazí rotoskopický biják. A po Valčíku s Bašírem nebo Aloisi Nebelovi tu máme Teheránská tabu, která takhle vypadají čistě proto, že je nešlo točit v Íránu. Jak správně tušíte, režisér Ali Soozandeh tu svoji domovinu dvakrát nechválí. A pokud chcete věřit Rimsyho osmičkové recenzi, můžete vyrazit na "nejen pěkný a chytrý, ale navíc i důležitý film. Aktivizační přesah a boj za lidská práva ve velmi problematické společnosti se nevidí každý den, takže tohle animované drama rozhodně stojí za pozornost!"

21. června

Jsem božská

Zatím se nerozhodlo, jestli u nové komedie s Amy Schumer upadne do komatu Mr. Hlad nebo Rimsy, v každém případě to však nebude hezká podívaná. Na ČSFD totiž svítí 53%, což je hodnocení na úrovni Vykolejené (52%) a... vysoko nad úrovní Dámské jízdy (44%)?! Letošní dávka Amy Schumer tedy má být lepší než ta loňská. Něco mi ale říká, že to nikoho neuklidňuje a že bych už radši měl strategicky mlčet.

28. června

Jim Knoflík, Lukáš a lokomotiva Ema

Samotného mě to překvapuje, ale Jim Knoflík, Lukáš a lokomotiva Ema (uf) by nemuselo být to nejútrapnější dětské peklo. Trailer totiž ukazuje vcelku divokou béčkovou fantasy (malý černý hrdina hledá asijskou princeznu!), která by za pár let mohla hezky fungovat v sobotním ranním programu. Výlet do kin je samozřejmě dost odvážný. Vzhledem k tomu, že fasujeme jeden pochybný evropský animák za druhým, je ale Jim Knoflík ještě docela ok.

Láska bez bariér

Francouzi se s komediemi vážně nebojí vyblbnout. Co jsme komu udělali? řeší rasismus, Srdečně vás vítáme přistěhovalce, Za láskou vzhůru menší vzrůst a teď tu máme vozíčkáře. Láska bez bariér vcelku okouzlí už trailerem, v němž stárnoucí playboy předstírá invaliditu, a i když je to celé průhledná šablona, vypadá to náramně sympaticky. Ne, další Nedotknutelní se asi konat nebudou. I tak mám ale pocit, že bych si tuhle jednoduchou žánrovku někdy klidně dal.

Co jste si vybrali z červnové nabídky? Pochlubte se v diskuzi a nashle v červenci!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace