Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Jurský svět: Zánik říše


ikona
KarelR
j. a. bayonajursky parkjursky svetjursky svet: zanik riseprvni reakce
Chris Pratt a Bryce Dallas Howard se vrací mezi dinosaury a... kritici se moc nehodují, jestli je to pecka nebo ne. 

První Jurský svět je i nadále největším tržebním šokem dekády. Návrat mezi dinosaury vydělal 1,67 miliardy dolarů a jde o pátý nejvýdělečnější film všech dob, jeho pokračování je tedy logicky v troubě. I kdyby se Universal snažil sebevíc, astronomická čísla se (podobně jako třeba po sedmých Star Wars) opakovat prostě nebudou. Cílem je tedy vydělat alespoň půlku toho, co nastřádala "jednička", a i to nejspíš bude problém.

Pročpak? Protože slabší kampaň, kterou teď doplnily rozporuplné ohlasy. Jurský svět 2 má na Rottenech průměrný rating 6,1/10, což na první pohled vypadá jako shoda nad tím, že se blíží průměrná dinosauří blbina. Při bližším pohledu ale zjistíte, že nejde o vyklidněný konsenzus, nýbrž o průnik mnoha extrémních reakcí, které jsou pozitivní jen ze dvou třetin.

V překladu to znamená, že čtrnáct z dvaceti recenzí zvedá palec nahoru, zatímco ho šest otáčí dolu. Text od textu se přitom mluví o úplně jiném filmu, takže nečekejte, že vám ohlasy pomůžou s rozhodováním, jestli máte vyrazit do kina. Podle někoho Jurský svět 2 šlape jako na drátkách a servíruje spoustu napětí i povedené akce, takže se jedná o nejlepší dinosauří film od Jurského parku. Jinde se však mluví o sequelovém zoufalství a generické přehlídce pixelů, která umí hlavně nudit a nesmíte nad ní ani na vteřinu přemýšlet.

Kdo ví, komu film nakonec sedne a komu ne. V každém případě nás ale čekají vyhrocené debaty o tom, zda je Jurský svět 2 stejně super/hrozný jako jeho hitový předchůdce.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace