Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nejlepší DVD a Blu-ray: Květen 2018


ikona
KarelR
blu-raycocodvdnemilovanipaddington 2s laskou vincenttri billboardy kousek za ebbingem
V květnu míří na domácí nosiče mexická pixarovka, ruské drama, britský animák, polský obrazo-film a nová dramedie od režiséra gangsterky V Bruggách. 

V květnu čeká DVD trh obrovská záplava nových titulů. Na začátku roku se holt do kin nahrnulo všechno, co se chtělo vyhnout vánočním velkofilmům, takže tu máme přes 20 nových titulů. Které z nich byste neměli minout? Při bližším pohledu mi z toho vypadla tahle pětice filmů.

Coco
Vychází: 23. května 2018
Cena: 268 Kč (DVD), 448 Kč (Blu-ray)

Krásný animák, který imf nelítostně zazdil šestkovou recenzí. Nechci se tu moc ohánět ČSFD, ale... 87%, imfe. 87%! To loni nenasbíral nikdo z Hollywoodu, takže Pixaru opožděně gratuluju k animované pecce, která má do "Knihy života v bledě modrém" (jak se tradovalo u trailerů) vážně daleko. Coco je dojemný příběh o tom, proč si lidé vystavují fotky zesnulých členů rodiny, jenž se nějak povedlo nacpat do zábavného animáku. Úplně nechápu, jak v Pixaru zvládli, ale navíc je tu i pár nečekaných zvratů, nějaká ta hezká písnička... no prostě skvělá věc, která by rozhodně neměla zapadnout. (8/10)

Nemilovaní
Vychází: 13. května 2018
Cena: 225 Kč (DVD)

Andrej Zvjagincev sesbíral spoustu chvály za drama Leviathan, takže vás asi nepřekvapí, že se povedl i jeho další zářez. Na Nemilované se samozřejmě vydal Rimsy (ehm...), jenž v kině dostal "těžkou a emočně vysilující podívanou pro každého, kdo má přehnanou víru v lidstvo a humanistické ideály. Zvjagincev natočil drsné zobrazení smutné všednosti a drobnokresby zástupců současné ruské zmatenosti. Jo a taky vynikající film." V recenzi svítí luxusní hodnocení, takže pokud hledáte dobrý náročnější biják, právě jste ho našli. (9/10)

Paddington 2
Vychází: 2. května 2018
Cena: 268 Kč (DVD), 448 Kč (Blu-ray)

Producent David Heyman se úspěšně vrátil do světa Harryho Pottera Fantastickými zvířaty. Ještě předtím ale dokázal vzkřísit Paddingtona, roztomilého medvěda, který ve Velké Británii zažívá málem "beanovská" dobrodružství. Paddinton se loni vrátil ve druhém díle, a přestože se čekal kvalitativní úpadek, kupodivu k němu nedošlo. Šílenou záporačku Nicole Kidman totiž nahradil ještě ujetější padouch v podání Hugha Granta, přitlačilo se na pohádkové atmosféře i na humoru, a výsledkem je další rodinná trefa, která se chlubí hlavně výbornou zastávkou ve vězení. Z fleku bych si dal trojku, než si někdo všimne, že po jedničce o něco klesly tržby. (8/10)

S láskou Vincent
Vychází: 25. května 2018
Cena: 348 Kč (DVD)

Říct dnes o nějakém filmu, že je originální, je akorát nahrávka na smeč, že přece vykrádá tohle, tamto a vlastně i támhleto. S láskou Vincent má ale natolik výrazné grafické zpracování, že se Poláci za zmíněné slůvko vážně nemusí stydět. Jejich biografii Vincenta van Gogha absolvoval (jako už tradičně...) Rimsy, který zvedá palec nahoru a láká na "příběhově i zpracováním špičkové dílo, které nadchne nadšence do malířství, životopisů i filmu jako takového. Originalita zpracování se totiž snoubí s povedeným příběhem, a tak si Vincentův epitaf osmičku bez problémů zaslouží." (8/10)

Tři billboardy kousek za Ebbingem
Vychází: 23. května 2018
Cena: 268 Kč (DVD), 448 Kč (Blu-ray), 788 Kč (UHD Blu-ray + Blu-ray)

Osobně jsem tipoval, že Billboardy vypálí na Oscarech del Torovi rybník, nakonec jim to ale nevyšlo. I dvě herecké ceny (pro Frances McDormand a Sama Rockwella) jsou ale pro tuhle zábavnou depku jasná výhra. Možná si ještě pamatujete, že se Martin McDonagh po (geniální!) gangsterce v Bruggách vrátil se Sedmi psychopaty. Ti ale velkou díru do světa neudělali, a o to víc, potěší, že Billboardy nedopadly stejně. Řízná story o zhrzené matce, která převrátí naruby celé město, se chlubí skvělými herci (ano, i Woody Harrelson je tu boží), parádními dialogy a koncem, který... nikdo tak úplně nečekal. A i když vám leckdo řekne, že film trochu sráží, já mám čím dál tím větší pocit, že je tomu právě naopak. (8/10)

Dále v květnu vyšlo: 7 životů, Cesta bez návratu, Cizinec ve vlaku, Čertoviny, Dokonalá loupež, Insidious: Poslední klíč, Kolo zázraků, Mamka a taťka, Milada, Nejtemnější hodina, Největší showman, Renegáti, Tenkrát v Kalifornii, USS Indianapolis: Boj o přežití, Villa Capri, Zmenšování, Ztracen v džungli, Zoufalé ženy dělají zoufalé věci

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace