Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Han Solo se málem objevil v Pomstě Sithů


ikona
KarelR
george lucashan solosolo: star wars storystar wars
Nechybělo mnoho a mladý Han Solo byl v kinech už před třinácti lety. 

V nejbližších dnech začneme za MovieZone řešit, jak se nám líbila sólovka Hana Sola. Ještě předtím ale zacouváme do roku 2005, protože možná nevíte o tom, že se Han málem objevil v prequelové trilogii. Sám George Lucas ho vepsal do scénáře Epizody III, kde měl budoucí pašerák dokonce scénu s Yodou. A jelikož o tomhle detailu spousta lidí neví (a začal dnes znovu kolovat po internetu), pojďme si ho trochu rozebrat.

Jak správně tušíte, Han Solo se objevil v bitvě o Kashyyyk. Ve filmu mu mělo být deset let a šlo o sirotka, jehož samozřejmě vychoval přímo Chewbacca. Lucas by tak překopal jejich první setkání, které se podle (tehdy platného) rozšířeného vesmíru událo mnohem později. Han totiž v trilogii solovských románů vysvobodil Chewbaccu z otroctví, což vysvětlovalo, proč tihle dva zůstali navždy pohromadě.

Co přesně měl Han v Epizodě III dělat? V první nástřelu scénáře pomáhal Yodovi na Kashyyyku. Jeho jediné dvě věty ve filmu zněly: "Našel jsem v jižní zátoce kus vysílacího droida. Myslím, že ještě pořád přijímá a odesílá signály.", na což mu Yoda odvětil: "Dobře. Dobře. Ke zdroji my je vystopujeme. Nalézt generála Grievouse bychom pak mohli." Han tedy nepřímo pomohl misi Obi-Wana Kenobiho, který pak Grievouse našel a zlikvidoval.

Lucas si Hanovo cameo nakonec rozmyslel, protože ho film vlastně nepotřeboval - a Kathleen Kennedy mu za to asi dodnes děkuje, protože by nadcházející sólovka Hana Sola přišla o kus zápletky. Stačí, že je v Pomstě Sithů cameo Malého sokola, které tak trochu podkopává jeho předělání v nadcházejícím filmu...

---

Vytáhni v hospodě: Jak měl desetiletý Han Solo vypadat? Tady máte tehdejší oficiální concept art.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace