Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Kultovní Duna se blíží do kin


ikona
Mr. Hlad
denis villeneuvedunefrank herbert
Jak to vypadá s dalším ambiciózním projektem jednoho z nejzajímavějších režisérů současnosti?  

Festival v Cannes je v plném proudu a zajel se tam podívat i Denis Villeneuve. Režisér, který nás posledních pár let a filmů hodně baví, teď patří bez debat k nejzajímavějším hollywoodským tvůrcům a nemá malé ambice. Po skvělém Sicariovi a Příchozích natočil pokračování kultovního Blade Runnera, které sice v kinech komerčně úplně nezazářilo, na jeho kvality si ale mohl stěžovat jen málokdo. V poslední době se ale mluví o tom, že by měl natočit novou Kleopatru a taky slavnou Dunu. A právě na tu přišla řeč i v Cannes. Villeneuve potvrdil, že na planetu Arrakis, kde roste koření, které prodlužuje život a pomáhá navigátorům putovat vesmírem, se podíváme minimálně dvakrát. 

Scénář od Erica Rotha, autora Forresta Gumpa, Insidera nebo Podivuhodného případu Benjamina Buttona, je prý hotový a Villeneuve už provedl i jeho nutné úpravy. A podle všeho půjde o skutečně velkolepý, ale také pořádně drahý příběh a studio nechce riskovat a nehodlá oba filmy točit najednou. Nejdřív se tak dočkáme jedničky a teprve potom se začne pracovat na dvojce, ve stylu Pána prstenů, kdy všechno vznikalo najednou, se prý nepojede. Celkově by to možná stálo méně, ale v Legendary Entertainment se jednoduše trošku bojí a nechávají si otevřená vrátka, kdyby to nevyšlo. Doufejme ale, že to nebude potřeba. V každém případě po prvním filmu si na ten druhý budeme muset chvilku počkat, ať už to dopadne jakkoliv. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace