Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

MZ Live Speciál: Policejní akademie


ikona
imf
mz speciálpolicejní akademiesteve guttenberg
Rande v Modré ústřici 

Ano, budeme chválit policajty. A konečně se bude oddělovat zrno od plev, protože buď jste staříci jako my a Policejní akademii znáte, nebo teď úplně tápete a možná máte dokonce pocit, že vám představujeme něco na způsob amerického Kameňáku. A já bych rád na úvod řekl, že Policejní akademie opravdu do Kameňáku trochu zmutovala. Její první díl z roku 1984 je ovšem nestárnoucí klasika, na kterou nedají dopustit jak za velkou louží, tak v Evropě. Televize na starém kontinentu odreprízovaly Policejní akademii tolikrát, že si celá jedna generace - ta naše - pamatuje každou hlášku českého dabingu. A kazety ve videopůjčovnách byly vždycky vyrovnané stejnými hřbety vedle sebe, takže jste si mohli půjčit libovolný ze sedmi, ano opravdu sedmi, dílů a udělat si doma vlastní maraton.

Pokud se furt nechytáte, jste na správné adrese. Zatímco my ostatní se budeme topit v nostalgii, vzpomínat na oblíbené postavy a řešit, kde jsou herci dneska, pokud jsou tedy ještě s námi, vy můžete zkusit pochopit, co za tímhle šílenstvím vlastně stálo. Nikoho by nemělo překvapit, že za původním námětem stojí Pat Proft, autor Žhavých výstřelů, Bláznivých střel nebo třeba povedené komedie Pánská jízda s Tomem Hanksem, která se točila ve stejném roce jak první Akademie, tj. 1984. Zatímco na Pánskou jízdu už si vzpomene málokdo, Policejní akademie má v Evropě tolik fandů, že ve španělském zábavním parku Parque Warner ještě pořád frčí kaskadérská show na její motivy! Tak daleko ale jezdit nemusíte, abyste zjistili, že dobrá komedie musí stát především na sympatických postavách, jednoduchém humoru a rozumně nastavené laťce. Mrkněte na naše ohlédnutí a třeba vás to minimálně ke zhlédnutí jednoho dílu naláká. A můžete se mrknout i s rodiči, protože tahle série napáchala značné škody i na bránicích jejich generace. Nebojte, tentokrát jsme za slušné hochy a pořad tak bez újmy absolvují i babičky, děti, těhotné ženy a ochočení mývalové.

V policejním ranku mimochodem zůstaneme i v příštím vydání. Ale víc naznačovat nebudeme, takže si hezky lámejte hlavičky a za dva týdny na slyšenou.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace