Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První dojmy: Deadpool 2


ikona
Mr. Hlad
david leitchdeadpoolprvní dojmyryan reynoldsx-forcex-men
Jak se povedlo druhé filmové dobrodružství nejukecanějšího superhrdiny? 

Comicsový Deadpool, kterého si Ryan Reynolds před pár lety na studiu doslova vymodlil, byl překvapivě obrovský hit, který navíc ukázal, že tu je místo pro eRkové comicsovky a že existují diváci, kteří ocení, když tenhle žánr bude trošku drsnější, vulgárnější a svéráznější. Teď tu máme dvojku, u níž se vyměnil režisér a na místo Tima Millera usedl johwickovský David Leitch. Povedlo se mu na úspěch prvního dílu navázat?

Jak to vidí KarelR:
Zrovna k Deadpoolovi tohle shrnutí moc nesedí, ale dvojka je prostě sázka na jistotu. Stejně ujetý humor, stejně ujetá akce, stejně sexy Morena Baccarin… Reynolds pochopil, co diváci chtějí, a hází to na plátno plnými hrstmi. A jelikož při tom nedělá zásadní přešlapy, znovu je to stylová akční jízda, která nešetří malinovkou ani výborným meta humorem. Osobně bych ocenil pár výraznějších momentů (ať už v akci nebo v humoru), nebo nějakou geniální scénu, před kterou konkurence jen ušmudlaně smekne. I bez takových výdobytků ale jde o skvělou dvojku, která škatulku „všeho víc“ vyplňuje s, ehm, maximálním nasazením.

Jak to vidí Rimsy:
Splněná povinnost a jistota letošního jara. Od začátku byl projekt v dobrých rukou, kampaň fungovala, jak měla, a i výsledek je podle očekávání podařený. Ano, občas je to i takhle jednoduché. Druhý díl už nemůže sázet na moment překvapení, a tak střílí standardní sequelovskou munici - jeste vic hlášek, krve, násilí, odkazů na X-Meny i MCU... Za mě tedy velká komiksová spokojenost! 

Jak to vidí Mr. Hlad:
Základní sequelové pravidlo zní, že když se něco lidem líbilo poprvé, musí toho dostat příště ještě víc. U Deadpoola se tohohle pravidla všichni drží a vlastně je to dobře. I tentokrát je to hodně svérázná, trhlá a drsná jízda se zlámanýma rukama, roztrhanými těly a utrhanýma nohama. Ale taky se spoustu černočerného humoru, bizarních situací a hodně přestřelených momentů. Tohle jsme chtěli i tak trochu čekali a tvůrci to věděli. O žádné zásadní novinky se tu nikdo nepokouší a David Leitch s Reynoldsem zkrátka divákům servírují to, co od nich žádali. Na rozdíl od jedničky je tu trochu divočejší a zábavnější akce, ještě ulítlejší soundtrack a – což by pro někoho mohl být malý problém – i trochu vážnější a pomalejší rozjezd. Zároveň se však tvůrcům povedlo nevykecat zdaleka všechno v trailerech, takže vás v kině čeká dost překvapení na to, abyste druhému Deadpoolovi ten slabší odpich odpustili. Je to minimálně stejná zábava jako minule. Ale spíš větší.

Recenzi čekejte velmi brzy.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace