Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Avengers už hlásí miliardu a půl, plundrují Čínu


ikona
Cival
avengersavengers: infinity warblack pantherdisneydwayne johnsoneugenio derbezgabrielle unionjames mcteiguemarvelmelissa mccarthyrusso brothersthanostiché místotržby
Kde ta marvelovská krasojízda skončí? 

Avengers jsou nezastavitelní. Samozřejmě jen prozatím, protože za týden jim zle zatopí Deadpool 2 a zjevně i mohutnými předprodeji, které popírají katastrofické scénáře, podpořený Solo. Své ale bude mít tahle superhrdinská sešlost už dávno v kapse. Teď je to v podstatě jen hra o to, jak rychle dá Infinity War dvě miliardy.

Všechny ostatní výzvy totiž Avengers překonali. Potvrdili pozici monstrózního popkulturního zjevení a jednoho z největších fenoménů showbyznysu, dočkali se skvělých recenzí a nadšených reakcí diváků a minimálně na dva týdny si naprosto podmanili veřejný prostor, což se projevilo jak na rekordních otvírácích, tak i na neskutečně rychle nastřádané miliardě z kin.

NEJÚSPĚŠNĚJŠÍ FILMY HISTORIE 

 

Krasojízda přitom pokračuje, protože Avengers úplně v klidu uhájili první pozici kasovního žebříčku. V Americe i celosvětově. Doma započetli dalších 62 milionů při poklesu výnosů o 47%, čímž se dostali už na 547 mega. Sedmistovka z toho asi nebude, ale kdovíjak daleko rozhodně není.

O fous zásadnější ale byl povedený start v Číně, kde se dalších sedm pětek přisypalo hned o prvním dni – Avengers by si z říše středu měli výhledově připsat čtyři sta milionů dolarů, což na průběžně utržených globálních 1,6 miliardy vrhá ještě lepší světlo. Uvidíme, co přinesou další týdny a konfrontace s dalšími hubatými hrdiny.

Avengers každopádně určitě ublížili i těžkotonážní komičce Melisse McCarthy. Ta tentokrát stomilionový hit do filmografie nezapíše – na to střídmý otvírák Life of the Party za 18,5 mega stačit nebude, zvlášť když jsou reakce kritiků i diváků na tuhle tuctovou komedii velmi vlažné. Omšelý back-to-school koncept se zjevně osvěžit nepovedlo a Melissa se svými vidláckými humory tentokrát střílela vedle.

 

Na bronzovém stupínku překvapil – ale tím vlastně jen potvrdil vytrvalý zájem o tenhle subžánr – další skromný thriller o trpící černošské ženě, terorizované nějakým obejdou. Tentokrát se jmenuje Breaking In, hlavní roli ztvárnila u cílovky oblíbená Gebrielle Union a na úvod utržených 16,5 milionů je povzbuzením pro režiséra Jamese McTeigua, jenž od V jako Vendeta buď bolestně zklamával, nebo paběrkoval. Nepříliš nákladná produkce se na rozdíl od Ninja Assassin, Invaze a Havrana dostane do plusu.

Brambory za deset mega loupe bezvýznamný komediální remake Overboard aka Manžel na zkoušku, který těší hlavně hispánskou komunitu a příznivce mexického vtipálka Eugenia Derbeze. Průběžných 29 milionů je, myslím, takové maximum možného.

 

Pátý flek drží horor Tiché místo, který dál přepisuje hororové tabulky (drtí i loňský megahit Uteč), když si započetl dalších šest milionů dolarů a vytáhl se tím na aktuálních 169 melounů jen z Ameriky. Celosvětově to ale bude mnohem víc, protože ani ostatní kontinenty nejsou netečné… a sejdeme se nejen ve zlatém fondu, ale i na Oscarech.

Na šestém místě musela čelit zesílené komediální konkurenci Amy Schumer s I Feel Pretty. Víkend jí přinesl 3,7 milionu, takže je jasné, že na páďo z Ameriky to tahle komička dotáhne. Megahit jako u Vykolejené se nekoná, do plusu ale tenhle počin směřuje.

Totéž platí i pro výplachovku Rampage, kterou sice Avengers razantně odstřihli od pořádných výdělků, bezmála čtyři sta milionů dolarů se ale jen tak na zemi nenajde. Uvidíme, jak Rock zaválí s Mrakodrapem.

 

Desítku uzavírá Tully, komplet odignorované mateřské indiečko Jasona Reitmana, kvůli němuž Charlize Theron asi těch víc jak dvacet kilo fakt přibírat nemusela. Míň než dva melouny si pak připsala miliardová comicsovka Black Panther a dokument o slavné soudkyni RBG.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden hodlá všechny rozsekat Deadpool 2, jenž se podle prvních reakcí jaksepatří povedl. Naivně mu zkusí čelit Dámský klub a rodinná taškařice Show Dogs.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (12)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace