Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nejlepší DVD a Blu-ray: Duben 2018


ikona
KarelR
blu-raydvdjumanji: vitejte v dzungliprizrakstar wars: posledni z jediuzabiti posvatneho jelena
Návrat do předaleké galaxie a rockovský výlet do džungle už nejspíš máte za sebou. Měli byste si ale pořídit Přízrak a Zabití posvátného jelena? 

Na konci minulého roku se urodily hlavně dva obrovské hity, jimž teď na domácím trhu dělají společnost dvě komorní dramata. Ať už tedy máte rádi Rocka, Jedie a exploze, anebo preferujete festivalové mindfu*ky, měli byste být s dubnovou nadílkou spokojeni.

Jumanji: Vítejte v džungli
Vychází: 25. dubna 2018
Cena: 268 Kč (DVD), 448 Kč (Blu-ray), 538 Kč (Blu-ray ve Steelbooku), 538 Kč (3D Blu-ray + Blu-ray), 788 Kč (UHD Blu-ray + 3D Blu-ray + Blu-ray)

Mělo to být podivné sequelové fiasko, nakonec jsme ale dostali podobný zázrak jako u Jurského světa. Nové Jumanji ctí ducha předlohy a vyklubal se z něj obrovský hit, mnohem důležitější jsou však jeho kvality. Ačkoliv to zní neuvěřitelně, Jake Kasdan se dal po Sex Tape s Cameron Diaz a Jasonem Segelem (!) dohromady a natočil svižný dobrodružný biják, který si skvěle hraje s videoherními principy. Jasně, pořád je to "jen" spotřební zábava pro celou rodinu. Kdyby ale všechny popcornovky dopadaly alespoň takhle, vůbec bych se nezlobil. (7/10)

Přízrak
Vychází: 25. dubna 2018
Cena: 268 Kč (DVD)

Jeden z nejdiskutovanějších filmů loňských Varů má svoje hlasité zastánce i odpůrce. Kam se přiklonila MovieZone? Vzhledem k tomu, že jsme recenzi svěřili Rimsymu, nám v profilu přistálo devítkové hodnocení. A protože to není úplně nízké číslo, raději si nastudujte i verdikt, který zní: "Na konci roku u mě bude Přízrak mezi nejlepšími filmy, to je vlastně jisté už teď. Komorní příběh o duchovi, truchlící manželce, geniu loci a lásce, pro kterou čas nic neznamená, je natočen dost svébytným způsobem, takže je třeba k němu přistupovat opatrně. Velkou krásu v sobě ale prostě má." (9/10)

Star Wars: Poslední z Jediů
Vychází: 25. dubna 2018
Cena: 268 Kč (DVD), 538 Kč (Blu-ray), 628 Kč (3D Blu-ray + Blu-ray)

Kdo chce Star Wars bít, hůl si vždycky najde. Epizoda VII se podle mnohých příliš držela mustru staré trilogie, Epizoda VIII pak byla kritizována hlavně za to, že se na ní vykašlala a odvážně se vydala vlastní cestou. Inu, každý fanda holt měl svoje specifické (a z půlky nereálné...) představy, co přesně se v předaleké galaxii bude dít. Za sebe však musím říct, že jsem byl třikrát v kině a vždycky jsem dostal epický sci-fi nářez s emocemi nabitým závěrem. Jasně, odbočka na Canto Bight až moc evokuje prequely. Jinak mi ale Johnsonova rozhodnutí sedla a jsem moc rád, že se Star Wars povedlo neustrnout na místě. (9/10)

Zabití posvátného jelena
Vyšlo: 13. dubna 2018
Cena: 225 Kč (DVD)

Ano, Zabití posvátného jelena je na tom zhruba stejně jako Přízrak. Yorgos Lanthimos totiž navázal na Humra dalším krutým dramatem, jež nesedne zdaleka každému. Jak dopadl náš vyslanec Rimsyho? I tady se přiklonil k těm spokojenějším divákům. V recenzi totiž vytasil osmičku a doporučuje "těžko uchopitelný, ale o to silnější zážitek v další morální bizarnosti pro otrlé. Colin Farrell a Nicole Kidman se sešli v pomalu plynoucím hororu, jenž drsně odkopává zdánlivou rodinnou pohodu. Škoda občasné utahanosti, Lanthimos má však stále co říct." (8/10)

Dále v dubnu vyšlo: Ferdinand, Ladíme 3, Matky na tahu o Vánocích, Milada, Nádech pro lásku, Přání k mání, Příšerákovi, Špindl

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace