Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Kde se zasekl další Šílený Max?


ikona
KarelR
george millersileny maxwarner bros.
Studio Warner Bros. a George Miller hledají společnou řeč u australského soudu. O co přesně se hádají? 

Když šel před třemi lety do kin Šílený Max, všichni se klepali hrůzou. Místo katastrofálního propadáku jsme ale dostali našlápnutý triumf, který si v podstatě vydělal na pokračování. George Miller měl připravené dokonce dva scénáře, takže se z jedné pecky mohla vyždímat celá trilogie. Posledních pár let je ale kolem "pětky" ticho, a teď konečně víme proč.

Může za to Millerova touha po oddechu? Možná zčásti. Hlavním zádrhelem je však soudní spor mezi jeho produkční firmou Kennedy Miller Mitchell a samotnými Warnery, kteří jí údajně dluží 7 milionů dolarů. Takže... klasická rvačka o podíl ze zisku? Kdepak. Celá situace je mnohem složitější a začíná u tolik propíraných problémů s natáčením.

Pokud chcete věřit Warnerům, film přešvihnul časový plán a rozpočet, takže se nakonec musely dotáčet nové scény a studio navrhlo i nový konec. Pokud chcete věřit Millerovi a spol., Warneři produkci donutili natočit nové scény, což přešvihlo časový plán a rozpočet, a navrch si ještě vynutili jiný konec.

Celý spor se přitom točí hlavně kolem přetáček, jež nakonec vyšly na 31 milionů dolarů. Podle Warnerů za ně mohla produkce, takže se počítají do klasického rozpočtu 157 milionů, který Miller tím pádem přepálil. Produkce ale naopak tvrdí, že plnila studiové rozkazy a 31 milionů Warneři platili bokem, takže se do hlavních nákladů nepočítají a... voila... jsme u 7 milionů dolarů, jež měly být bonusem za udržení rozpočtu pod 157 miliony.

Ať už se v tom orientujete nebo ne, výsledek je jasný. Miller má dva scénáře v šuplíku a čeká na rozhodnutí soudu, bez kterého se další filmy určitě řešit nebudou. Že vás to mrzí, protože byste je vážně chtěli vidět? Nejste sami. Na druhou stranu ale buďme rádi, že jsme dostali alespoň famózní čtyřku. Na tak složité natáčení je to bez debat malý zázrak!

---

Vytáhni v hospodě: V Šíleném Maxovi se Charlize Theron jen tak nevrátí, pomalu se ale začíná mluvit o dvojce Atomic Blonde.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace