Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Harley Quinn přivede na velké plátno Batgirl


ikona
KarelR
batgirlbirds of preycathy yanchristina hodsondcharley quinn
Warneři už zase budují filmový vesmír, tentokrát skrze Jokerovu rozvernou přítelkyni. 

Studio Warner Bros. se filmový vesmír s Justice League tak trochu rozsypal pod rukama. Jasně, z Wonder Woman byl hit a v říjnu 2019 bude dvojka, a na prosincového Aquamana od Jamese Wana se docela těšíme. Letos ale dostaneme jen jednu comicsovku od DC a příští rok dvě (v dubnu dorazí ještě Shazam), takže se na pořádný DCčkový boom pořád čeká.

Co by ho mělo rozjet? Warneři všechno sázejí na ženský trumf číslo dvě - Harley Quinn. Hvězda Sebevražedného oddílu se objeví ve druhém díle od Gavina O'Connora, v týmovce Gotham City Sirens od Davida Ayera a v romanci Harley Quinn vs. The Joker od Glenna Ficarry a Johna Requy. Tedy alespoň teoreticky, reálně se totiž se zmíněnými projekty pořád žongluje a v tuhle chvíli jsou všechny tři na druhé koleji.

Co jim vzalo vítr z plachet? Harleyina sólovka, která vychází z comicsu Birds of Prey a její nový scénář prý poslal Warnery do kolen. Jeho autorka Christina Hodson nadchla producenty takovým způsobem, že jí po odchodu Josse Whedona okamžitě svěřili sólovku Batgirl. A jestli si myslíte, že se tyhle dva projekty nějak propojí, uvažujete zcela správně.

Studio totiž Harleyinu sólovku vidí jako odrazový můstek pro další filmy. Vzpomínáte si, jak se ve trojce Kapitána Ameriky představili Spider-Man a Black Panther, kteří pak dostali vlastní megahity? Tak přesně tohle se Warnerům moc líbilo a chtějí po boku Harley představit Batgirl (a nejspíš také Black Canary, Huntress, Catwoman nebo Poison Ivy), načež se přejde do klasické spin-offové fáze.

Bude to celé fungovat? Kdo ví. Leckdo má určitě pocit, že Warneři (už zase) chtějí sprintovat před tím, než se naučili chodit. Jejich chápání byznysu se ale holt jen tak nezmění, tak musíme doufat, že jim to konečně vyjde. Harleyinu sólovku mimochodem natočí Cathy Yan, což je režisérka malé čínské komedie Dead Pigs, která letos slavila úspěch v Sundance. Diverzita (a premiéra v Číně) je tedy pojištěná a do konce roku se s Harley a spol. odhodlaně zamíří před kamery.

---

Vytáhni v hospodě: Christina Hodson napsala letošní spin-off s Bumblebeem a v zájmu její kariéry (a budoucnosti DC filmů) musíme doufat, že to bude nečekaná pecka.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace