Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

7 filmů herečky Aleny Dolákové


ikona
Mr. Hlad
7 filmůalena dolákovápepa
Jaké filmy má ráda herečka z hořké komedie Pepa a pohádky Tři bratři?  

Do kin vstupuje hodně hořká komedie Pepa s Michalem Suchánkem v hlavní roli, která se točí okolo jednoho dokonale průměrného člověka s dokonale průměrným životem, Suchánek ovšem není jedinou známou tváří. Vedle něj se objeví třeba Jakub Kohák nebo Petra Špalková. A taky Alena Doláková, která se ujala role andělské sekretářky Pavlíny. Vidět jste ji mohli i v pohádce Jana a Zdeňka Svěrákových Tři bratři, zahrála si v anglickém filmu Interlude in Prague a v USA hrála divadlo, dělala stand upy a psala články o tom, jaký je ve skutečnosti život v Los Angeles. A tohle je sedm jejích oblíbených filmů. 

 

1. Hříšný tanec
Není to úplně art, ale tenhle film jsem viděla minimálně padesátkrát. Vždycky jsem chtěla být zhrzená hubená Penny, ale vždycky jsem byla ta tátova Baby, co už ale nebude sedět v koutě. Jednou chci potkat chlapa, jako je Patrick, co se mnou bude dělat v ložnici záklony.

2. Život je krásný
Viděla jsem ve dvanácti na HBO. Myslím, že po zhlédnutí tohoto filmu jsem si uvědomila, co chci v životě dělat. Není nic krásnějšího, než když někoho „nakazíte“ nadějí a chutí žít. Teď mi běží v hlavě operní árie z filmu a mám u toho husí kůži.

3. Kolja
Jan Svěrák je génius. Zdeněk Svěrák je legenda. Kolja je výpovědí doby, ale i nadčasovým příběhem. Vyhrálo to Oscara. Je tam Libuška. Je tam škytání. Je tam zkrátka všechno.

4.Z poslední doby Dej mi své jméno, ale od Lucy Guadagnina mě baví i Bigger Splash a I Am Love je také neskutečná nádhera (Tilda Swinton!). Stejně jako Luca miluje léto, kdy život líně plyne a všichni jsou krásní a smyslní, i já jsem létofil, a tak si s Lucou dost rozumíme. Nedávno jsem mu napsala, ať z příštího filmu vyhodí Jennifer Lawrence a radši dá tu roli mě. To určitě klapne.

5. Annie Hallová a úplně všechno od Woodyho Allena
Nevím, jak moc je pravda, že osahával svou dceru a je smutné, že se ve spásné vlně MeToo potopila i loďka legendy z New Yorku. Občas si udělám filmovou noc a pouštím si Woodyho klasiky. Jeho životní nadhled by se měl učit na školách místo třeba chemie, nebo toho, co koho nebaví.

6. Karamazovi
Jsem divadelní herečka, takže Dostojevskij, herci z Dejvic a princip „divadla na divadle“ ve filmu, plus můj idol Petr Zelenka, z toho jsem měla na JAMU, dámy mi prominou, mnohonásobný umělecký orgasmus.

7. Černobílý svět
Přiznám se, že si oblíbené filmy pamatuju podle oblíbených hereček a tady se jich pro mě sešlo hned několik. Navíc ve filmu s důležitým poselstvím o ženské pospolitosti a vzájemné pomoci. Kéž by vznikl takový ženský film i v ČR!

Tak co na to říkáte?  

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace