Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První dojmy: Rampage Ničitelé


ikona
Mr. Hlad
Akčňák plný monster, destrukce a charismatu Dwayna Johnsona je tady. Máte vyrazit do kina?  

Dwayne Johnson je možná největší herecká hvězda současnosti. V Rampage Ničitelé se rozhodl už potřetí spojit síly s Bradem Peytonem a převedli na plátna videohru z osmdesátých let o tom, jak tří obří monstra ničí Chicago a vydělají spoustu peněz. Takový byl plán. Jak to dopadlo ve skutečnosti?

Jak to vidí Mr. Hlad
Jeden Dwayne Johnson, tři obří monstra a hromada destrukce. Z téhle kombinace šlo udělat zábavné akční béčko a větší ambice tvůrci ani neměli. Bohužel se jim to povedlo jen tak napůl. Rampage Ničitelé dokáže vyloženě zaujmout až v poslední dvacetiminutovce, kdy se to začne řezat. Do té doby se Brad Peyton pokouší pracovat s nemoc zajímavými postavami, občas to proloží ne moc vtipným vtipem a čas od času průměrně natočenou akční jednohubkou. Ale celou dobu jsem měl dojem, že by to všechno šlo udělat o něco líp, že Johnson je v hlavní roli nepříliš zajímavý a možná i trochu znuděný a že kdyby to dostal do ruky Bay, Berg nebo někdo, kdo má trošku výraznější a osobitější vizuální styl, bylo by to o dost zajímavější. Snahu natočit zábavnou blbost oceňuji, ale Rampage Ničitelé bohužel nějaká extra zábava fakt není. Vyložený průšvih sice taky ne, ale popravdě moc nevím, proč bych na to měl někoho posílat do kina.

Jak to vidí Imf
Brad Peyton už s Dwaynem Johnsonem natočil Cestu na tajuplný ostrov 2 a San Andreas. V Rampage v podstatě kombinuje elementy obou filmů - přerostlá zvířata a městskou destrukci. Jenže ani Dwaynovo obrovské charisma nedokáže zakrýt, že tenhle snímek s vlažnými ambicemi vzniknul hlavně proto, aby naplnil kasičky v Asii, kde na velikosti a extra rozměru opravdu záleží. Dlouhatánská expozice se spoustou zapomenutelných postaviček je tu jen proto, aby se skromných devadesát milionů z rozpočtu nerozkutálelo moc brzy. Peyton je zručný řemeslník, ale nedopečené hlášky a matné výkony mu hází klacky pod nohy. Je to škoda, protože Dwayne ani jeho opičí parťák George tu nemají moc co na práci, s výjimkou posledních dvaceti minut, které ukazují, jak to mělo vypadat. A místy dotahují i nedávnou blockbusterovou Godzillu. Škoda, že to takhle nemohlo vypadat alespoň půlku stopáže.

P. S. Se starou arkádou, ve které tři různá zvířata podle vaší volby lezou po mrakodrapech to má společného opravdu hodně málo, takže nazývat to videoherní adaptací chce notnou dávku fantazie.

Recenzi čekejte už zítra.  

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace