Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Black Panther si vyšlápl i na Laru Croft


ikona
Cival
alicia vikanderblack pantherbox officedennis quaidi can only imaginelara croftlove, simonmarveloni 2strangers 2tomb raidertržbyv pasti času
Angelina měla větší nejen ňadra... 

Lara Croft to prokletí videoherních filmů úplně nezaplaší. V rámci žánru jsou reakce na ní sice nadstandardní a třeba skutečnost, že zvládla svým zrestartovaným dobrodružstvím uspokojit všechny mé redakční kolegy, bych rozhodně nepodceňoval, ale podle amerických tržeb jde zase jednou o blockbuster druhého sledu.

Úvodních 23,5 milionu dolarů samozřejmě nestačilo na první pozici, tam se Tomb Raider prokousal jen během devítimilionového pátku. Celkově ale nejde o nikterak oslnivý výsledek, protože doma z toho může být nějakých šedesát melounů a filmu budou zachraňovat kejhák zase jednou jiné kontinenty. Že by se to mohlo povést naznačuje jednak úsporný devadesátimilionový rozpočet, zadruhé pak globální proslulost značky… a pak samozřejmě i krásných 126 mega z prvního víkendu celosvětově.

 

Sto mega na úvod z jiných trhů je samozřejmě super. Na druhou stranu nejde o totální bombu, která by znamenala, že studio rychle a nadšeně odklepne druhý díl. Což trochu mrzí, protože tentokrát nevznikl nějaký brak. Ale měsíc marketingového sucha před premiérou a - jak říká KarelR - neschopnost prodat film jako videoherní ekvivalent Wonder Woman, kdy by se zase jásalo, že tu máme silnou ženskou hrdinku z masa a kostí, co utáhne svůj vlastní film, i když jí nikdo nepřifukoval prsa, celý tenhle projekt bolavě srazily. Angelina tak zůstala neohrožena, její pradávný otvírák za 47 mega s první Larou, je pořád nedostižným maximem pro videoherní adaptace.

TRŽBY VIDEOHERNÍCH ADAPTACÍ 

Logicky tak trůn suverénně uhájil král Wakandy. Black Panther si připočetl dalších 27 milionů, čímž se jako druhý nejrychlejší film historie vyšplhal přes 600 mega v Americe (jen Epizoda 7 Star Wars byla rychlejší!). Propady jsou při tom stále luxusně na jedné třetině, takže Panther zdaleka nekončí a bez větší námahy překoná v zámořské historické tabulce bronzový Titanic a nebude stačit jen na už zmíněnou Epizodu 7 (936 melounů) a Avatar (760).

Neméně zajímavý je pohled do světových tabulek. Black Panther v nich totiž popírá, že by byl jen hrdinou americké černošské komunity a plundruje kina na všech kontinentech. Díky tomu je už na globálních 1,18 miliardy dolarů a na náramném 14. místě historie (samozřejmě v pořadníku, který nezohledňuje vliv inflace na cenu lístků). Marvel si mne ruce o to víc, že do Wakandy už za měsíc a půl dorazí Thanos i se všemi Avengery.

NEJÚSPĚŠNĚJŠÍ FILMY HISTORIE V KINECH

Bronz si překvapivě vydobyl příběh prý nejhranějšího singlu na křesťanských rádiích I Can Only Imagine. Ubulené drama o vzniku třikrát platinového songu s Dennisem Quaidem v roli násilnického otce, jehož Bůh zázračně proměnil v lepšího člověka, se stal po dlouhé době dalším hitem s pánbíčkářskou tématikou. Snímek s devítimilionovým rozpočtem si na sebe jasně vydělá už v kinech, ruce strůjcům téhle produkce zjevně vedl sám Všemohoucí a dovolil jim se napakovat – a hned o prvním víkendu z toho bylo úctyhodných 17 mega.

 

Disneyovská fantasy V pasti času, u které ta sázka na černošské a ženské hrdinky tak úplně neklapla, spadla na čtvrté místo. Kdovíjaký držák to není. Připočtených 16,5 milionu dolarů o druhé víkendu ale dává pořád celkem klidný výhled na stovku z Ameriky, což je za daných okolností maximum možného.

Až pátý flek zbyl pro další povznášející látku, tentokrát foxovské coming-outové a coming-of-age drama Love, Simon, o chlapci, který zjistil, že je teplý a popral se s tím. Jedenáct a půl milionu dolarů je při nasazení do 2 400 kin a velké podpoře kritiků (91% pozitivních recenzí) lehce za očekáváním, ale na vznik českého remaku s Kovym v hlavní roli by to stačit mohlo.

 

Souboj trvalek z konce zimy, které si připsaly lehce přes pět milionů, vyznívá procentuálně o fous líp pro rodinného Králíčka Petra, protože ten klesl o pouhých 23% a povyskočil už na hezkých 102 mega jen z Ameriky. To se po úvodním víkendu nečekalo. Komedie Noční hra za víkend vydělala o fous víc, ale v celkovém součtu má víceméně jen polovinu Králíčkovy sumy. I čtvrtinové propady téhle veselice jsou ovšem velmi potěšující.

Do desítky se pak vešla ještě rezervovaně přijatá dvojka hororu Oni, komerčně neúspěšný thriller Rudá volavka a Willisův průměrný remake Přání smrti.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden se do kin chystá pokračování Gnomeo a Julie, tentokrát s hlasem Johnnyho Deppa a názvem Sherlock Koumes, teen romance Midnight Sun a Asií vymodlený, zaplacený i stylizovaný Pacific Rim 2. Před Velikonoci se pak bude chtít prosadit ještě biblická látka Paul, Apostle of Christ.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (21)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace