Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Na co do kina: 10 originálních březnových filmů


ikona
KarelR
dej mi sve jmenoja, tonyalady birdmari magdalenameciarnikdys nebylnocni hraopearace entebbeready player oneruda volavka
V březnu se přebíhá od zlatých plešounů ke křupavému popcornu. Znamená to i nějaké nadějné filmy? 

Oscarová sezóna doznívá a štafetu pomalu přebírají blockbustery. Kina jsou tudíž plná dramat, s nimiž distributoři čekali na ceny, a popcornovek, které se nechtějí pouštět do boje s největšími letními bijáky. Co z toho má smysl vidět? A čemu byste se naopak měli vyhnout? Pojďme si to (s tradičním zpožděním) rychle proběhnout.

1. března

Já, Tonya

Energičtější "oscarovku" aby člověk letos pohledal. Já, Tonya se letos rvala jen o dvě ceny, jednu z nich si ale odnesla (nejlepší herečka ve vedlejší roli) a byla plně zasloužená. Allison Janney je v tomhle filmu uragánem, jenž ani na vteřinu nenudí. A to samé vlastně platí o Margot Robbie, která je jako slavná krasobruslařka vážně famózní. Já, Tonya se navíc nesnaží být klasickou biografií - jde spíš o drsnou a ukrutně zábavnou gangsterku. Za MovieZone tedy hlasité doporučení, kéž by se takhle neurvalým stylem točilo častěji.

Lady Bird

Každý rok na Oscary zabloudí nějaký malý hezký nezávislák a letos tuhle pozici obsadila Lady Bird. Drama o obyčejné dívce, ve kterém se děje spousta obyčejných věcí, je (o co, že to uhodnete?) obyčejné až běda. Americké kritiky ale totálně nadchlo (rottenovský rating je 8,7/10!) a Greta Gerwig je pomalu novou režijní modlou, která chce z Lady Bird udělat rozjezd nového propojeného vesmíru (#truestory). Neříkám, že ten film není fajn. Třeba Hořkých sedmnáct se však povedlo víc a žádná oscarová sláva nedorazila!

Nikdys nebyl

Člověk by řekl, že na "Taxikáře s Joaquinem Phoenixem" vyrazí celá redakce MovieZone. Opak je ale pravdou a recenzi zase slíznul Rimsy, jenž naštěstí hlásí spokojenost. Co nás tedy čeká? Osmičkové chválení Nikdys nebyl láká na "fyzicky i psychicky velmi drsnou podívanou o jednom ranaři, kterému se situace vymkne kontrole. Pomalé tempo a tísnivá atmosféra podtrhují dechberoucí výkon Joaquina Phoenixe, jemuž spolupráce s Lynn Ramsey zjevně svědčí. Nenápadný poklad začátku března." Takže... hurá do kina?!

Noční hra

Netuším, jak je to možné, ale tolik hypeovanou Noční hru ještě nikdy z redakce neviděl. Nová komedie s Jasonem Batemanem a Rachel McAdams má skvělé trailery a chlubí se i dobrým hodnocením - 6,8/10 na Rottenech a 75% na ČSFD. Z příštího piva si tedy zkusíme zaběhnout do kina, protože to pořád zní jako solidní žánrovka, jejíž vynechání je maličko ostudné.

Rudá volavka

Sólovka Black Widow je zatím v nedohlednu, Francis Lawrence tedy chytře využil díru na trhu. Rudá volavka už vydělala přes 100 milionů dolarů a třeba na ČSFD má 76%, Mr. Hlad ale moc spokojený nebyl, jelikož dostal "komornější špionážní thriller, který je ale až příliš dlouhý. A i když se tvůrci snaží být sexy a provokativní, většinu času je film nepříjemně odosobněný, chladný a zbytečně utahaný." Inu, jeho pětkovou recenzi podpírají o Rotteny, kde najdete rating 5,5/10. Do kina se tak hrnout nemusíte, po dráždivých trailerech to vypadá spíš na zklamání.

8. března

Mečiar

Nebudu zastírat, že byl náš plán s dokumentem o Mečiarovi od začátku jasný - poslat na něj Rimsyho. Náš expert na  všechno, na co nechce jít nikdo jiný, byl samozřejmě připravený na dobře propagovanou zbytečnost. O víc ale potěšila sedmičková recenze, podle níž jsme Rimsymu dopřáli další kvalitní biják. Mečiar je prý "velmi zábavný politický dokument, u něhož se nudit nebudete. Připravte se na trochu jednostranný pohled, který je však pečlivě vysvětlen, a dostatek tragikomického materiálu vypovídajícího o (nejen politické) kultuře 90. let." Tereza Nvotová tedy boduje a docela nás zajímá, co Rimsymu natočí příště.

22. března

Dej mi své jméno

Odstřelit Dej mi své jméno jako "ten film, co na Oscarech plnil homosexuální kvótu", by asi bylo dost jednoduché. Nová romance od Luca Guadagnina si ale takové zacházení rozhodně nezaslouží, protože je mnohem lepší, než jste po traileru asi čekali. Letní zakoukání Timothéeho Chalameta do Armieho Hammera by s klidem mohlo být povrchní artovkou se spoustou odvázaného sexu. Guadagnina ale víc zajímá psychologičtější rovina a kupodivu ji umí podat tak, aby člověk po půl hodině neusnul. Chci tím říct, že jsem se toho filmu docela bát. Ve finále se však jedná o nečekaně dobré drama, z něhož si možná odnesete i nějaké to životní moudro.

Máří Magdaléna

Už z obsazení je jasné, že měla být Máří Magdaléna dalším biblickým hitem. Kampaň se ale nějak zadrhla a většina lidí netuší, že si Joaquin Phoenix zahrál Ježíše, a že by se na to mělo houfně chodit do kina. Situaci moc nepomáhají ani ohlasy, protože na Rottenech svítí 5,5/10 a 77% na ČSFD je nanejvýš podezřelých (ta armáda 5* hodnocení holt nepůsobí moc důvěryhodně). Třeba se ale stane zázrak a nafasujeme dobrý film, po němž Mel Gibson snadno posbírá peníze na Vzkříšení Krista.

29. března

Operace Entebbe

Solidní obsazení, solidní trailer... a 5,2/10 na Rottenech. Musím říct, že jsem Operaci Entebbe opatrně fandil, i přes 72% na ČSFD ale začínám být skeptický. José Padilha se měl Robocopem odpíchnout k nějakým pořádným hollywoodským zářezům. Místo toho ale skončil u (nejspíš) dost průměrného thrilleru, který povede jenom ke spoustě řečí o nenaplněném potenciálu.

Ready Player One: Hra začíná

Ano, zlatým hřebem března bude Ready Player One! Ačkoliv se jedná o adaptaci nové geekovské modly, podobně jako u Scotta Pilgrima nebo Kick-Ass tu pořád mluvíme o dost riskantním neznačkovém filmu. Ono se stačí podívat na predikce - řada lidí doteď netuší, co to sakra je a proč by je to mělo zajímat. Nový Spielberg tak možná shoří podobně jako videoherní konkurence, a co víc, měl by potěšit jen úzkou cílovku, jejíž hodnocení se snad vyhoupne nad rottenových 7/10. 

Co jste si vybrali z březnové nabídky? Pochlubte se v diskuzi a nashle v dubnu!

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (12)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace