Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Anihilace s Natalie Portman je podle recenzí velká sci-fi pecka


ikona
KarelR
alex garlandanihilacenatalie portmanprvni reakce
Dostali jsme inteligentního nástupce Věci a Vetřelce? 

Alex Garland napsal Dredda a Sunshine, takže jsme od něj vždycky čekali velké věci. Jeho první režijní štací byl robobiják Ex Machina, který nás rozhodně nezklamal, a teď se Garland vrací s další chytrou sci-fi – s Anihilací.

Adaptace románu Jeffa VanderMeera se odehrává v zakázané „environmentální“ zóně, kam se vydává pětice vědátorek v čele s Natalie Portman. Co je na neprobádaném území čeká? To trailery moc nechtěly prozradit. A rozhodně je to dobře, jelikož se Anihilace stejně prodá skrz pozitivní ohlasy.

Jak moc pozitivní? Rotteny po první vlně recenzí hlásí průměrný rating 8,2/10. Z pětatřiceti textů je přitom dvaatřicet pozitivních, a správně tušíte, že se Garlandova novinka vynáší do nebe. Výkřiky typu „mistrovské dílo!“ a „šokující a opravdu děsivá podívaná!“ jsou na víceméně denním pořádku. Zároveň však kritici varují, že se jedná o náročný film, který rozhodně nemusí oslovit každého.

Garlandův „nadčasový ekologický thriller“ nicméně vykročil tou správnou nohou. Kromě celku se často chválí i bravurní herci nebo hororová atmosféra, vážně by tak mohlo jít o mysteriózního bratránka Věci a Vetřelce. Kdy ho uvidíme v Česku? Chystaná premiéra se bohužel zrušila. Nevěšte ale hlavu, Anihilace v březnu dorazí na Netflix, takže si ji vychutnáte rovnou v teple domova.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace