Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Režisér Spider-Mana zkouší fantasy


ikona
Mr. Hlad
kingkiller chroniclessam raimispider-man
Máte chuť na originální fantasy jízdu od režiséra, který pomohl k úspěchu comicsovým filmům?  

Vždycky mě mrzí sledovat, jak se talentovaní režiséři flákají. Sam Raimi se zapsal do historie hned několikrát. Natočil kultovní hororový nářez Evil Dead, jeho Spider-Man pomohl spolu s X-Meny získat úctu comicsovým filmům a víceméně všechno, na co sáhl, je přinejmenším zajímavé. Proto je docela škoda, že jeho poslední film Mocný vládce Oz je starý už pět let a Raimi od té doby víceméně jen zevlí. Sice se jeho jméno objevilo v souvislosti s válečným projektem World War 3, teď to ale vypadá, že dá přednost jiné látce. A takové, která by mu mohla sedět ještě o něco víc. 

 

Vypadá to totiž, že by mohl režírovat adaptaci fantasy Kronika Královraha od Patricka Rothfusse. Zatím jsou sice venku jen dva díly a na třetí se čeká, ale u Lionsgate s nimi mají velké plány. Chystají se filmy i televizní seriál a scénáře teď sepisuje Lindsey Beer a asi to není žádná sranda. Na starost má sice zatím jen adaptaci prvního dílu Jméno větru, ale jeho děj se odehrává ve dvou časových rovinách a ještě je plný odboček a malých příběhů vedlejších postav. Všechno podstatné se ale točí okolo dobrodruha, mága, zloděje a hudebníka jménem Kvothe, který se vypracoval z ulice na jednoho z nejrespektovanějších a nejobávanějších lidí v celé zemi. V každém případě Raimiho u něčeho podobného uvidíme hodně rádi.

--- 

Vytáhni v hospodě: Hrdina knih je i muzikant a hudba je v knihách poměrně důležitá, takže pro film a seriál ji složí muzikálové eso Lin-Manuel Miranda, který za projektem stojí i jako producent. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace