Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #438 o Indym a kaskadérech


ikona
Mr. Hlad
indiana joneskeanu reevessnlstar warsvíkendový výplach
Jdou dělat akční scény z Rychle a zběsile ve skutečném světě? Jak se točil třetí Indy? A proč má Stanley Tucci vlastní písničku?  

Další narvaný výplach

Reklama týdne
Keanu Reeves není úplně obyčejná herecká hvězda. Za Matrix dostal desítky milionů, které rozdělil mezi štáb. Jezdí metrem, staví si vlastní motorky a je mu víceméně úplně jedno, co si o něm kdo myslí. A možná i proto si může dovolit natočit reklamu, ve si zakládá webovou stránku, strká ruce do ohně a vyje na Měsíc a vypadá u toho pořád vcelku cool.

Kaskadér týdne
Když jsme byli malí, chtěli jsme být jako filmoví hrdinové. Spoustě lidí to vydrželo i do dospělosti, většina z nás ovšem pochopila, že nevydrží to, co Arnold v Terminátorovi. Parašutista Konstantin Petrijcuk však mezi takové lidi nepatří a pokusil se zopakovat akční scénu ze sedmičky Rychle a zběsile, kde parta Vina Diesela vyjela auty z letadla a s pomocí padáků se dostala na zem. Takhle to dopadlo. 

 

Režisér týdne
Když se ke třetímu Thorovi dostal novozélandský živel Taika Waititi, moc jsme si nedovedli představit, co vytvoří, ale nakonec z toho byl hit. O tom, jestli vznikl i dobrý film, si můžeme popovídat jindy a jinde, v každém případě svůj první opravdu velký projekt pojal s podobným nadšením jako starší malé komedie. A to natáčení mohl být vcelku unikátní zážitek. 

 

Natáčení týdne
Steven Spielberg je dnes už starší pán, který točí tak trochu na jistotu. Sice doufáme, že u Ready Player One se z něj zase stane hračička, co se nebojí na plátně pořádně vyblbnout, ale všichni tak nějak tušíme, že dny největší slávy a kreativity už má za sebou. A možná právě to je dobrý důvod, proč se podívat, jak vznikal třetí Indy. Mohla to být totiž celkem jízda

 

Hologram týdne
Nebudu vás urážet tím, že bych se tu pokoušel někomu připomínat scénu z Hvězdných válek, ve které R2D2 pustí hologram, na kterém princezna Leia žádá o pomoc Obi-Wana Kenobiho. Známe ji všichni. A tenhle systém se možná brzy objeví i v našem světě, kreslit 3D obrázky přímo do vzduchu totiž není nereálné

 

Song týdne
Na některé věci jsem prostě už asi starej. Díky bohu, protože kdybych byl dost mladej na to, aby se mi líbil song Gucci Gang, asi bych si o pár let později hodil studem mašli. V každém případě jedna z nejdebilnějších písniček všech dob (nebudu vám sem dávat link, protože bych riskoval, že bych ji musel slyšet znovu, tak si to najděte sami) se dočkala předělávky od Saturday Night Live Tucci Gang, kde se pořádně vyřádil Sam Rockwell. A mimochodem Stanley Tucci u toho nakonec nebyl jen proto, že zrovna točil v Londýně. I bez něj je to ale o dost lepší  než originál. Ale to je i cirhóza jater.

Kostýmy týdne
Drama Paula Thomase Andersona Nit z přízraků se točí okolo londýnského krejčího a logicky tak i kolem šatů a kostýmů. A protože Daniel Day-Lewis je schopný roli obětovat absolutně cokoliv, asi vás nepřekvapí, že část kostýmů navrhoval a vyráběl sám. Tady se na to můžete podívat

 

Superhrdina týdne
Kina jsou dnes plná superhrdinů a obecně je za toho nejstaršího považován Superman. V televizi však jedničkou nebyl. Prvním hrdinou tohohle typu, který se objevil na malé obrazovce, byl Captain Video. Asi netušíte, kdo to je, ale to vůbec nevadí, protože když si kliknete sem, dozvíte se všechno podstatné. 

 

Loser týdne
Kdybychom hledali největšího losera Hollywoodu, asi bychom skončili u Rogera Deakinse. Logicky to není takový loser jako třeba Rob Schneider, ale co se týče poštu „porážek“, tak na tenhle titul rozhodně má právo. Jeden z nejlepších kameramanů všech dob je totiž letos už počtrnácté nominovaný na Oscara a bohužel třináctkrát před tím z té nominace nic nevytěžil. V tomhle videu se můžete podívat na všechno, co ho k tomu Oscarovi málem dostalo. 

 

Duel týdne
Minule jsme chtěli vědět, jestli vás pořád ještě zajímá Liam Neeson v akčních rolích, nebo by měl zase zkusit něco jiného. Většina z vás by ho jako drsňáka ráda ještě viděla, ale bylo to fakt těsně. 

 

Teď se podíváme na čerstvé Oscary. Nominace jsou pár dní venku a nás by zajímalo, koho nebo co podle vás akademie přehlédla. Do předmětu napište, co vám u Oscarů chybí a v textu se rozkecejte.

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace