Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Král Artuš podle Disneyho


ikona
Mr. Hlad
diesneyking arthur
Příběh šéfa rytířů kulatého stolu se vrátí do kin. A nebude to jen jednou.  

Člověk by řekl, že Král Artuš se na pár let zařadí mezi látky, od kterých se bude Hollywoodu držet dál. V roce 2004 to v kinech ošklivě projela historičtější verze klasického příběhu s Clivem Owenem, ale o moc lépe se nedařilo ani loňskému nářezu Král Artuš: Legenda o meči. Respektive tahle pecka se neprávem řadí mezi největší propadáky loňské sezóny a velkolepé plány na několik pokračování skončily v koši. U Disneyho ovšem legendu o Artušovi, Excaliburu a rytířích kulatého stolu hodlají vytěžit hned dvakrát. Nedávno jsme psali, že studio se snaží ukecat Ridleyho Scotta k režii fantasy The Merlin Saga, v níž bychom zjistili, kde se slavný čaroděj naučil svému umění a kde by musel s pomocí magie bránit kouzelný ostrov Fincayra. To ale není všechno. 

 

Studio se teď pokouší natáčet hrané adaptace svých animáků, protože díky Popelce, Knize džunglí a hlavně Krásce a zvířeti se jim to zatraceně vyplatilo. Takže krom Dumba, Lvího králeMulan nebo Aladina dojde i na novou verzi artušovského příběhu z roku 1963 Meč v kameni. V něm se Merlin ujímá mladého kluka s přezdívkou Puchejř, ze kterého by měl vyrůst král Camelotu. Meč v kameni vychází z knihy T. H. Whita, na niž navazují další čtyři díly a Disney by tak mohl nastartovat celou sérii. A vypadá to, že hraná verze by mohla být trošku vážnější než animák. Točit ji totiž bude Juan Carlos Fresnadillo, jenž má na kontě třeba zombiárnu 28 týdnů poté a scénář píše Bryan Cogman, který pracoval na Hře o trůny. Kdy by film měl dorazit do kin, ale zatím nikdo netuší. 

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (5)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace