Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

To dostane režisérskou verzi, Justice League ne


ikona
KarelR
justice leagueto
Tady máte jeden učebnicový příklad, proč jsou filmové tržby nesmírně důležité. 

Hlavouni z Warner Bros. letos zažili sakra bouřlivý rok, mají totiž na krku jeden z největších hitů a jeden největších propadáků roku. Na jedné straně poslali do kin To, které stálo 35 milionů dolarů a vydělalo 697 milionů. Na druhé potom investovali 300 mega do Justice League, která dodnes utržila jen 636 milionů (ano, o 60 milionů méně než To).

Řada studiových produkčních se asi škrábe na hlavě, jak se to mohlo stát. A přestože si internet přeje režisérskou verzi Justice League (od Zacka Snydera) a delší sestřih To nikdo v peticích nežádá, finanční výsledky jasně určují, co se bude dít. Nafouknutý sestřih DCčkové týmovky nedorazí, jelikož ho prostě nemá kdo udělat (Snyder i Whedon jsou dávno v prachu) a Warnerům se nevyplatí do něj investovat. To ale tahle smůla nepotkala, takže se Andy Muschietti utrhne ze řetězu a vrátí do filmu 15 minut vystřižených scén.

Co v nich bude? Zatím se spekuluje jen o scéně, v níž Pennywise pojídá malé dítě, a sám režisér slibuje lahůdky pro zaryté fandy knižní předlohy. Tím ale dobré zprávy končí, protože Warneři pojedou tzv. double dip a nevydají režisérskou verzi v lednu společně s kinoverzí, nýbrž o pár měsíců později separátně.

Dělá vám tahle situace radost? Anebo byste byli raději, kdybychom místo delšího Ta fasovali nataženou Justice League? Dejte vědět v diskuzi, takhle nicméně vypadá hollywoodská matematika v praxi.

---

Vytáhni v hospodě: Celá kauza kolem Supermanova černého obleku skončila u toho, že se scény s ním sice natočily, ale Clark ho nikdy neměl na sobě. Snyder ho akorát strčil do vitríny v kryptonské lodi, která byla v záběru po Supermanově vzkříšení.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (32)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace