Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #432 o Star Wars a filmech roku


ikona
Mr. Hlad
guillermo del torostar warsstranger thingsvíkendový výplach
Jak mohly vypadat Hvězdné války? Chce chodit v hadrech Hana Sola? A jak si hraje s barvami Guillermo del Toro?  

Zásadní výplach

Trailer týdne
Jeden z nejdůležitějších lidí pro svět Hvězdných válek je Ralph McQuarrie. Právě tenhle chlapík měl na starost návrhy kostýmů, ale i mimozemšťanů a vlastně celou výpravu. Někdy se sice do výsledného filmu dostaly jeho nápady v trošku upravené formě, ale nebýt jeho, vypadaly by Star Wars úplně jinak. Teď ale víme i to, jak by vypadaly, kdyby se jelo podle McQuarrieho návrhů bez kompromisů.

Móda týdne
O módě vím kulový. Nebudu předstírat, že ne. Popravdě jsem rád, že se dokážu obléct a obvykle se snažím oblečení nakupovat až v momentě, kdy je to bezpodmínečně nutné. Ale to se teď možná změní, protože hadry inspirované Star Wars jsou prostě boží.

 

Barvy týdne
Dneska asi nikoho moc nerozhodí, když v kině vidí barevný film, když však přišel na svět Technicolor, byl to gamechanger. Totální. A zdaleka nejen kvůli tomu, že si filmaři mohli konečně pohrát s paletou barev. Bylo toho mnohem víc, jak zjistíte v tomhle videu.

 

Natáčení týdne
Příští rok uvidíme v kinech dvojku Jurského světa, s dinosaury to ovšem ještě před pár lety nevypadalo bůhvíjak dobře. Hlavně po třetím Jurském parku, u kterého Stevena Spielberga nahradil Joe Johnston a jak sami zjistíte, to natáčení fakt nebyla žádná sranda.

 

Dabing týdne
Stranger Things kombinují hodně žánrů. Máme tu sci-fi, horor, rodinné drama, mysteriózní příběh, ale určitě ne komedie. Pokud vám ale chyběla v tomhle seriálu legrace, tak jsou tu naštěstí pro vás Bad Lip Reading, kteří ze Stranger Things udělali sitcom ve stylu osmdesátých let. 

 

Filmy roku týdne
Videokompilaci nejlepších filmů roku 2017 jsme měli už v minulém výplachu, ale všichni jsme věděli, že je sice první, zdaleka však nebude poslední. Teď je tu další. Na svědomí ji má The Moviejerk a i tentokrát je na co koukat. Ať už mluvíme o videu, nebo o filmech z posledních dvanácti měsíců.

Hvězda týdne
James Franco slaví obrovský úspěch s Disaster Artist, filmem o tom, jak se natáčel dost možná nejhorší film všech dob The Room. Zahrál si v něm i hlavní roli herce/režiséra/nadšence/satana Tommyho Wissau a teď dostal za úkol jeho hlasem a s jeho způsobem přednesu předčítat nejslavnější hlášky z počítačových her. Tady je výsledek. 

 

Režisér týdne
Filmy režiséra Guillerma del Tora poznáte na první pohled, jeho vizuální styl je neopakovatelný. Ale nejde jen o to, aby byl hezký. V tomhle videu zjistíte, jak a k čemu del Toro využívá barvy a proč vlastně jeho filmy vypadají tak, jak vypadají

 

Barák týdne
Asi jen těžko bychom hledali ikoničtější televizní dům než ten, ve kterém bydlí Simpsonovi. Známe ho všichni, v televizi se objevuje už před čtvrt století a dočkal se jen minimálních změn. Jak by ale vypadal jako srub, ve stylu art deco, nebo jako ve viktoriánském stylu

 

Duel týdne
Minule jsme se ptali, jestli byste víc přáli herecký návrat Nicolasi Cageovi, nebo Bruci Willisovi. Nakonec to u vás vyhrál Cage. V háji jsou ale nejspíš oba. 

 

Dnes se podíváme na Clinta Eastwooda. Ten brzy pošle do kin svoje drama Paříž 15:17, které vychází ze skutečné události a v hlavní roli se objeví ne herci, ale lidé, jichž se ony události týkaly. Eastwood má tedy ve svém věku pořád energii experimentovat. My bychom rádi věděli, jaký Eastwoodův film, který režíroval, máte nejraději a proč. Do předmětu název filmu, do textu se rozepište o důvodech.

Za týden zdar

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (25)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace