Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

MZ VIDEO: Je dobré být zlý?


ikona
imf
fast and furiousjason stathammz videopirates of the carribeanthor
Rozmohl se nám letos takový nešvar. Záporáci otáčejí kormidla a stávají se z nich klaďasové... 

Nemusíte být vyloženě pamětník, abyste si vzpomněli na pár případů z historie. A bacha, je to velmi specifická kategorie, do které jen tak někdo nespadá. Napravený záporák totiž musí být opravdu zlý - ne jako kamna nebo metač v Sám doma, ze kterých se pak vyklubou jen konstrukty dětské fantazie a do morku kosti dobří lidé (tedy z toho metače, kamna jsou samozřejmě největší zlo). Jeden příklad, který jsem neuvedl ve videu, protože mi neasistoval Hlad s encyklopedickou znalostí (...a nezeptal jsem se vlastní manželky, kterou to hned napadlo) - T-Rex z Jurského parku. Zatímco v prvním díle baští všechno od lidí po džípy a hlavní hrdiny zachrání spíše mimochodem, protože chce dát nakládačku raptorům, v Jurském světě už je div ne za KPZku, kterou lze vhodně vypustit proti novému genově namixovanému superdinosaurovi. Vždyť i ti raptoři v Jurském světě jsou vlastně mazlíci. V rámci sérií se prostě všechno relativizuje... a čím víc sérií a dílů, tím častěji dojdou tápající scenáristé k nevyhnutelnému. Černá je bílá, nahoře je dole. Však on už si s tím divák nějak poradí.

Letos nám tenhle trend kulminuje hned v několika frančízách. Ne, nebojte se spoilerů, protože všechno, co vám dnešní krátké video prozradí, je v podstatě už prozrazeno v trailerech. Kampaně jsou dneska tak ukecané, že vlastně už není čím se nechat v kinech prozradit. To bychom ale zabíhali do jiného podoteku, takže se držme obratů o stoosmdesát stupňů v sériích jako Rychle a zběsile, Piráti z Karibiku nebo Strážci galaxie. Video vychází plus mínus k premiéře třetího Thora, ale v případě Lokiho je to přece jenom trochu složitější, ne nadarmo je to bůh přetvářky. A koncem roku možná do naší debaty přibude další disneyovka. Ano, další z hlubokého vesmíru, jen tam ti hrdinové nenosí tak upnuté oblečení a spíš než na radioaktivní pavouky spoléhají na Sílu. 

Kdo, kde, s kým? Můžete si být jistí, že napravení záporáci ještě neřekli poslední slovo. Tak snad nás ještě mají čím překvapit a nevystřílí si všechny trumfy už v trailerech. A vy nás zkuste odebírat nebo alespoň komentujte, co se vám líbí nebo nelíbí, abyste nám dodali (nebo naopak sebrali) kuráž do dalších videí. Čím víc fanoušků budou mít, tím víc času si na ně zkusíme vyhradit. Během dlouhých zimních večerů by jich snad mohlo přibývat.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (8)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace