Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Co znamená potitulková scéna třetího Thora?


ikona
KarelR
avengers: infinity warchris hemsworthmarveltaika waititithorthor: ragnaroktom hiddleston
Thor: Ragnarok je velkou předehrou ke třetím Avengers. Co přesně bylo v něm důležité a v čem stále nemáme jasno? 

ČLÁNEK OBSAHUJE ZÁSADNÍ SPOILERY Z RAGNAROKU

Nová sólovka boha hromu uzavřela již třetí marveláckou trilogii. Po Iron Manovi a Kapitánu Amerikovi tu tak máme dalšího "velkého" superhrdinu, který by s klidem mohl padnout v Infinity War, tedy v epickém střetu s Thanosem v Avengers 3. Marvel už na tuhle událost dokonce lákal upoutávkou, jíž máme v kinoripu v eMZáckém profilu. A jestli jste ji viděli, určitě vám u Ragnaroku vrtalo hlavou pár věcí.

Ano, promo z Comic-Conu mate tělem, protože v něm Thorovi (snad jste upozornění na spoilery vzali vážně...) nechybí pravé oko. Jeho scény pro trailer Infinity War se tak zřejmě točily ve dvou verzích (nebo stejně jako u trailerů Thora úřadovali trikaři) a v hotovém filmu budou trochu jiné. Zároveň konečně víme, jak se bezvládné tělo nového vládce Asgard... ského lidu ocitlo v kosmu. Za všechno totiž může první bitva s Thanosem!


Natočení Thorovy hlavy je čistě náhodné...

Čímž se konečně dostáváme ke slíbené potitulkové scéně, v níž si Thor a Loki povídají na palubě Grandmasterovy lodi. Tohle ohromné plavidlo veze Asgarďany, kteří přežili Ragnarok, do nového (teoretického) pozemského domova. Kdesi uprostřed cesty se ale zjeví ještě mnohem větší loď, která (a tady už spojujeme konec Thora a začátek Avengers) udělá z asgardské výpravy pěknou paseku.

Jak dopadnou Hulk, Valkýra nebo Heimdall? Kdo ví. Thor však očividně skončí ve vesmíru, z něhož ho záhy vyzvednou Strážci Galaxie (nejspíš na cestě vydrancovat zbytky honosné vesmírné lodi). Tohle je ale ta méně zajímavá část příběhu. Mnohem důležitější je, že by v "náhodném" setkání s Thanosovou lodí mohl mít prsty Loki.


V tomhle concept artu Infinity War Marvel vyloženě kecal

Marvel už si pár let dělá srandu z toho, že oblíbený padouch neustále zrazuje svého bratra a vždycky je mu (v zájmu další zásadní mise) odpuštěno. A ačkoliv se Ragnarok tváří, že tuhle kličku obchází (Thor Lokiho ihned prokoukne a pokusí se ho nechat na Sakaaru), ve finále se kruh prostě musí uzavřít.

Když Thor pošle Lokiho do Odinovy pokladnice, aby přinesl Surturovu korunu, na první pohled je všechno v pořádku. Pozornější divák si ale všimne toho, že se Loki zastaví u (výjimečně pravého!) Teseractu, kterým se ohání v traileru Infinity War. Logika tudíž velí, že Thorův adoptivní bráška modrou krychli (aka Space Stone) jednoduše sbalil a "zavolal" Thanosovi, že by rád dostal ještě jednu šanci.


V traileru Avengers 3 Loki nabízí Teseract Thanosovi

Jak moc mu Space Stone pomůže poté, co si nechal vzít Mind Stone, který byl v jeho žezle a teď ho má u sebe Vision? To se dozvíme až příští rok v květnu. Thanos každopádně potřebuje všech šest Kamenů nekonečna, aby naplnil rukavici z potitulkové scény druhých Avengers a mohl pocuchat vesmír stejně jako v comicsové předloze.

Marvel stále neprozradil, zda se bude místo Smrti dvořit (vzkříšené?) Hele, a velký otazník visí i nad posledním kamenem - tzv. Soul Stone je totiž stále nezvěstný a mnozí spekulují o tom, že se objeví v Black Pantherovi. Máme nějaké jasné indicie? V podstatě dvě. Právě Soul Stone by Wakandě mohl dávat její technologickou převahu světa a v novém traileru Black Panthera je snová scéna/vize, v níž T'Challa zřejmě navštěvuje duši svého otce a dalších zesnulých Pantherů.


T'Challa využívá Soul Stone ke komunikaci se svými předky?

Pořád je samozřejmě možné, že bude všechno jinak a že se Soul Stone objeví až v Avengers 3. Jakmile se tedy dozvíme něco víc, dáme si další várku nevyzpytatelných marveláckých spekulací...

 

Vytáhni v hospodě: Třetí Thor má ještě druhou potitulkovou scénu, v níž obklíčený Grandmaster vtipkuje, že celé povstání proti němu vlastně dopadlo remízou. A vzhledem k tomu, že je tisíce let starý a v podstatě nesmrtelný, není daleko od pravdy.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace