Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Harvey Keitel si zahraje v českém filmu


ikona
KarelR
harvey keitelnabarvene ptacestellan skarsgaardudo kiervaclav marhoul
Nabarvené ptáče Václava Marhoula má další slavnou posilu. 

Legendární Harvey Keitel se nedávno objevil v Grandhotelu Budapešť a v Mládí a momentálně natáčí Scorseseho Irismana. Člověk by tedy nečekal, že kývne na roli v českém filmu, už v listopadu ho ale uvidíme na place Nabarveného ptáčete. Nový film Václava Marhoula adaptuje slavný román Jerzyho Kosińského, v němž se malý chlapec ukrývá před druhou světovou válkou na polském venkově. A Keitel ho očividně četl, jelikož si Marhoula osobně vypátral.

„Jednání o obsazení Harveyho Keitela vlastně začala už v srpnu minulého roku v podobě zaslání scénáře, o který si řekl při svém pobytu na festivalu v Locarnu, kde se náhodou dozvěděl o tom, že chci natočit právě Nabarvené ptáče. Moc jsem popravdě nevěřil, že by to vůbec vyšlo. Rozhodnul nicméně hlavně scénář a pak také role, kterou jsem mu nabídnul.  Samotné jednání o honoráři a všech možných dalších podmínkách pak trvalo od července až do poloviny října letošního roku. Jeho přístup k roli je jinak až impozantní. Zatím jsem se nesetkal s tím, aby herec v rámci přípravy byl schopen svojí postavu dopředu až tak rozpitvat na kousky. Takže po Udovi Kierovi a Stellanu Skarsgaardovi budu mít možnost pracovat s dalším tak skvělým hercem. A hluboce věřím tomu, že to jak ztvární svojí roli,  bude pro film jen a jen obrovským přínosem.“

Keitel se zúčastní čtvrté fáze natáčení, která štáb zavede do okolí Českého Krumlova a Hartmanic na Sušicku, a zahraje si malou roli katolického kněze. Celý film přitom stojí 160 milionů korun, bude černobílý a Marhoul ho chystá od roku 2008, takže se jedná o malý český zázrak.

Kdy půjde Nabarvené ptáče do kin? Se světovou premiérou se počítá na květen 2019 a česká by měla proběhnout v září 2019. Marhoul tedy na filmu stráví víc než dekádu života, a my samozřejmě doufáme, že s ním dobyje minimálně celou Evropu.

---

Vytáhni v hospodě: Mr. Hlad psal o Nabarveném ptáčeti už letos v dubnu a bral Keitela jako hotovou věc, takže bylo podepsání smlouvy vážně jen formalitou...

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace