Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Butler v propadáku roku! Vyhořel i Sněhulák a další novinky


ikona
Cival
blade runner 2049dean devlingeostormgerard butlerhappy death dayharry holehororjackie chanjason blumjo nesbomichael fassbenderpierce brosnansněhuláktotržbytyler perry
Hromadnou ostudu diriguje padlý dvorní producent Rolanda Emmericha... 

Megalomanský producent Dean Devlin (Den nezávislosti, Godzilla) se konečně dočkal uvedení svého dlouho očekávaného režijního debutu. A je z toho megalomanský propadák. Nikdo se tomu ale nediví, protože velkofilm Geostorm: Globální oteplování zaváněl katastrofou od první upoutávky. Vyrukovat s tímhle destruktivním rejem se splašeným počasím (a v takhle mizerné technické podobě) třináct let po Dni poté a osm roků po 2012? To je pořádná ostuda.

Průšvih je to o to větší, když uvážíte, že film stál šílených 120 milionů dolarů, tedy víc jak tři miliardy korun, vyráběl se víc jak tři roky (přičemž rok a půl trvala jen postprodukce) a vystřídala se na něm strašná spousta šikovných a schopných lidí. Víc než třeba účast několika různých hudebních skladatelů vás ale bude zajímat asi producentské angažmá Jerryho Bruckheimera, který dostal za úkol film spasit a jen do přetáček z konce minulého roku napálil dalších patnáct milionů dolarů. Ani to ale nestačilo a tenhle fail, původně plánovaný na březen 2016, si o svém prvním víkendu připsal otřesných 13 milionů dolarů.

TRŽBY FILMŮ GERARDA BUTLERA 

 

Upřímně bych čekal ještě míň, protože Gerardem Butlerem odtáhnutý výplach z mého pohledu nemá absolutně nic, čím by mohl lákat - zvlášť ne Amíky, kteří si běsnící počasí můžou co chvíli užít v reálu a na vlastní kůži a nepotřebují se jím nechat děsit i v multiplexech. I útok na třicet mega ze zámoří je ale naprostou katastrofou. A i když něco málo spasí zbytek světa, odkud Geostorm hlásí už 49 milionů, tahle produkce se z mizérie nevyškrábe a pošle náladu všech zúčastněných k bodu mrazu.

První příčku tak úplně v klidu uchvátil Tyler Perry s další předhalloweenskou komediální pseudobubáčinou Boo 2! A Madea Halloween. Když v posledním MZ Live přistál dotaz, kdo je krom Nolana ekonomicky nejsilnější tvůrce, chtěl jsem jmenovat právě jeho, protože si tam stále v klidu sype blbiny pro černošské publikum a ty si na sebe v klídku vydělají už v kinech. Boo 2! utržilo o prvním víkendu 21 milionů dolarů, takže se rozpočet 25 mega zase splatí hned z kin.

Perry přitom chystá v rychlém sledu další snímky, takže penězovod nezastaví. A i když kreativita už padá na dno a film nikoho krom jeho publika nezajímá (viz pouhých 12 recenzí evidovaných na RottenTomatoes - jen jedna z nich je mimochodem pozitivní a jejich průměrné hodnocení je 2,9 z 10), tenhle afroamerický Zdeněk Troška pojede v klidu dál. A každý investor na jeho tvorbě vydělá.

 TRŽBY FILMŮ TYLERA PERRYHO

Horor Všechno nejhorší udržel bednu, když si na třetím místě započetl devět milionů při dvoutřetinových propadech. Ano, tohle je taková ta spotřební strašidelná rychlokvaška, pokud ale poměříte pětimilionové náklady s průběžně utrženými 40 miliony dolarů, musíte obchodní zručnost strůjců téhle hororové variace na Na Hromnice o den více obdivovat. 

Na čtvrtém fleku už spíš dojíždí Blade Runner 2049, který prostě nebude hodnocen z ekonomického hlediska pozitivně. Přisypaných sedm mega pošouplo americké výnosy jen na 74 melounů a globální dvoustovka taky ještě nepadla. S ohledem na pečlivou práci při rozvíjení originálu, nasazení tvůrců a i nadstandardní kvality filmu samotného je to nemilé poznání.

Ještě o příčku níž pak leží další letošní propadák studia Sony, tentokrát hasičské drama Only the Brave. Trailery jsou sice solidní, kampaň ale byla podhulená, nejspíš při vědomí, že se tahle produkce nemůže vyhnout osudu propadáku, jaký před rokem potkal žánrově příbuzné katastrofické drama Deepwater Horizon. I Only the Brave má pozitivní recenze, na víc jak hanebných šest milionů to ale při startu nestačilo. Kariéra režiséra Josepha Kosinskiho (Tron: Legacy, Nevědomí) je už hodně blízko dna - přízeň kritiků je to poslední, co ji drží alespoň pár cenťáků nad ním.

  

V druhé půlce žebříčku najdete horor To na neskutečných 651 milionech dolarů celosvětově a druhé Kingsmany s 344 melouny z celého světa. Cruiseův Barry Seal je proti nim chudý příbuzný, když po světě nastřádal zatím 121 milionů, což je zajímavé zejména při vědomí, že podobnou sumu, tedy 111 mega, sesbíral napříč kontinenty i mediálně mnohem méně zajímavý thriller The Foreigner s Jackiem Chanem a Piercem Brosnanem.

Mezi dojíždějící tituly se vklínila ještě ambiciózní novinka a jeden z nejočekávanějších filmů letošního roku - Sněhulák. Třímilionové tržby jsou ohromnou ostudou, ale tahle nedomrlá slátanina, kterou tvůrci v podstatě nezvládli ani dotočit, si totální fiasko zasloužila. I Universal dokáže narazit... a Fassy by už radši neměl lízt do žádných potenciálně velkých sérií, protože na ně má zjevně pecháček. 

 

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden se zkusí prosadit válečné drama Thank You for Your Service, Forsterovo mysteriózní All I See is You s Blake Lively a Coeny napsaná černohumorná kriminálka Suburbicon: Temné předměstí od režírujícího George Clooneyho. Nejspíš je ale všechny rozemele Jigsaw

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (18)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace