Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Otvírá se první český megaplex! Co všechno nabízí?


ikona
imf
cinema citydolby atmoskinamegaplexmultikina
Co čekat od osmnáctisálového kina s moderní technikou a VIP zónou? 

Otevření nového megaplexu pod křídly Cinema City je součástí velké přestavby obchodního centra Chodov z tříhvězdičkového na čtyřhvězdičkové (věděli jste, že obchodní centra mají podobně jako hotely hvězdičky? Tak teď už to víte). Zrovna Chodov, stojící trochu bokem vlastně na začátku dálnice D1 z Prahy do Brna, byl vždycky spíš oblíbeným obchodním centrem a nikoliv častým dostaveníčkem kinofilů - kino tu dříve nebylo, tuhle spádovou oblast tak zásobovala Hostivař nebo kino Galaxie na stanici metra Háje. Nejvytíženější lokace ve městě, pokud zůstaneme u Cinema City, jsou rozhodně v obchodním centru Nový Smíchov a přímo v centru ve Slovanském domě. Chodovem ale proteče značné množství lidí a bylo snadné tu v rámci širší rekonstrukce prosadit velké multikino, dokonce tedy megakino alias megaplex (na tenhle název má kino nárok od cca 14 sálů výše).

 

Hlavním lákadlem jsou samozřejmě nové technologie - sály mají nově laserové projektory, což přináší nejen úsporu na straně provozovatele, ale i vyšší světelnost a kresbu. Nečekejte ale nějakou revoluci jako v případě laserového IMAXu, který dvěma promítačkami skutečně umí na plátno vrhat inkoustovou černou i bílou jak z reklamy na prací prášek. Přesto lze očekávat, že obraz bude skvělý, zvlášť na nových a teprve se zajíždějících projektorech a čerstvě natažených plátnech. I proto byste si do kina měli pospíšit co nejdřív.

Otvírá se dnes, 11. října, a kromě laserových 4K projektorů jsou k dispozici i tři sály s Dolby Atmos a jeden sál se 4DX. Právě to má být vlajkovou lodí. Dříve se spekulovalo dokonce o druhém pražském sálu IMAX (po Floře), ale nakonec padla volba na lunaparkové 4DX. Kdo ví, třeba si své zákazníky najde, ale nám se tahle vychytávka přejedla už po prvním vyzkoušení.

 

Součástí nabídky osmnácti sálů je i speciální VIP zóna se čtyřmi sály, která zahrnuje vlastní restauraci s rozšířenou nabídkou pokrmů, bezedným popcornem a polohovatelnými sedačkami. Tak trochu inspirace z amerických megaplexů, tak trochu Gold Class ze CineStaru. Nezbývá než vyzkoušet na vlastní kůži a pak poreferovat. Projektory mimochodem samozřejmě zvládají 3D tradičními technologiemi, takže si mezi širokou nabídku příplatků za základní vstupné můžete zařadit i extra rozměr.

Tisková zpráva je jinak plná vzletných frází typu: " V této chvíli je v kině umístěno celkem 120 televizí, jejichž LED obrazovky mají dohromady cca 36 000 000 obrazových bodů, což je jako 12 promítaček či 4 800 semaforů. Podlahové krytiny váží přesně tolik, co tři plejtváci obrovští." Podle Mr. Hlada si tedy máte představit tři plejtváky, co v lobby koukají na to, až na 4 800 semaforech padne zelená. Nebo tak něco. Nás spíš zajímalo, jestli se vyplní jarní sliby, že v některých menších sálech poběží i starší nebo okrajové snímky.

 

Dnešní nabídka vstupenek tomu zatím nenasvědčuje. Hrají se běžné tituly z aktuální distribuce, přičemž je na archaickém online rezervačním systému velmi těžké v seznamu titulů dekódovat, jestli se daný film hraje ve 3D nebo v Atmosu, případně co znamená zkratka VIP. Možná velcí internetoví pracháči, protože jestli si chcete zajít na Blade Runnera s VIP péčí, zaplatíte 550 Kč. Za osobu. Inu, nová doba...

Až čas ukáže, zda bude megaplex jen dalším z pražských kin, nebo se dokáže odlišit. Solidní 2D i 3D projekci, příplatkové VIP i dobře seřízený Atmos potkáte i jinde, takže pokud si chce vlajková loď Cinema City budovat svébytnou image, nemělo by to být pouhým počtem sálů, ale především tím, co se v nich promítá.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (41)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace