Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Pokračování Avatara budou stát miliardu dolarů


ikona
TedGeorge
avataravatar 2avatar 3avatar 4avatar 5james camerontržby
Budeme přepisovat žebříčky nejdražších filmů všech dob? 

Takže je to oficiální. Po nekonečných odkladech (původně se uvažovalo o premiéře Avatara dvojky už v roce 2015!) se začala natáčet 4 pokračování nejvýdělečnějšího filmu všech dob. Mnoho z nás už nevěřilo, ale Fox před pár hodinami vydal tiskovou zprávu, v níž se potvrzuje začátek produkce. Lišky opravdu schválily hned čtyři nové díly přelomové sci-fi. To první zamíří do kin 18. prosince 2020, druhé má přijít do multiplexů hned rok na to. Potom bude následovat pauza a James dopoví svůj příběh v letech 2024 a 2025. Pokaždé chvíli před Vánoci.

 

Proč to trvalo takovou dobu? Po naprosto neuvěřitelném úspěchu jedničky, která si před necelými osmi lety došla v kinech pro více než 2,7 miliardy dolarů (nechytá se ani sedmička Star Wars) se očekávalo, že produkce pokračování začne co nevidět. Jenomže tu mluvíme o Jamesi Cameronovi. Legendární rejža a postrach každého filmového placu se rozhodnul, že nebude pospíchat a místo točení Avatarů se potápěl do nejhlubších koutů oceánu, převáděl Terminátora a Titanic do třetího rozměru a v neposlední řadě vyvíjel nové filmové technologie. Bohužel nejsou známy bližší podrobnosti, ale všichni tušíme, že nás v kinech za tři roky čeká další game changer, který nám „něčím“ vyrazí dech. Že by opravdu došlo na virtuální realitu?

 

Hollywoodští publicisté (respektive kecalové) v čele s webem Deadline si při té příležitosti přihřáli polívčičku a oznámili, že rozpočet čtyř pokračování překročí miliardu dolarů. To je tak zoufale neurčité číslo, že se o něm málem stydím psát. Při pohledu na oficiální rozpočet jedničky (237 mega) ale muselo být všem jasné, že sequely budou ještě dražší a moc bych tentokrát nevsázel ani na to, že souběžné natáčení filmů ušetří produkci nějaký ten dolar. Než se objeví bližší a alespoň trochu oficiální info, tak nám nezbývá než o těch šílených numerech spekulovat. Já bych se hodně divil, kdyby byl oficiální rozpočet dvojky menší než 300 milionů babek. Zbývá tedy jenom držet palce a přát železnému Jimovi pevné zdraví. Bude ho v následujících osmi letech sakra potřebovat.

---

Vytáhni v hospodě: Pořád platí, že by si roli Grace měla zopakovat Sigourney Weaver. Doufejme, že bude Cameron v oživování vynalézavější než Matthew Vaughn s Colinem Firthem ve dvojce Kingsmanů.

Vytáhni v hospodě číslo 2: No není tahle tabulka na BoxOfficeMojo půvabná? 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace