Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Na co do kina: 10 originálních zářijových filmů


ikona
KarelR
americky zabijaknejsledovanejsiwind river
Youtubeři, zabijáci a romantika s Reese Witherspoon. Letošní září je rozmanitost sama! 

Ano, další originální filmy nabraly brutální zpoždění - alespoň si je ale můžete dát s výtahy recenzí. Asi vás nepřekvapí, že na většinu neznačkových novinek vyrazil Rimsy. Často je však chválí, takže se lépe oddělilo zrno od plev a možná si tu najdete hned několik kandidátů na zhlédnutí.

7. září

Červená

Nevíte, kdo je Soňa Červená? Nelekejte se, tuhle operní pěvkyni mladší generace moc neznají. Naštěstí je tu ale Rimsy, jehož (osmičková) recenze jasně vyzývá k návštěvě kina: "Dokumentární portrét Soni Červené je sice formálně nepřekvapivý, ovšem zručně natočený a sestříhaný. Shrnuje všechny podstatné životní události a citlivě nastiňuje profil dámy s velkým D. Dobrá práce a pro každého inspirativní pokoukání."

 

Po bouři

Japonský režisér Hirokazu Kore'eda je tu s dalším rodinným dramatem. Tentokrát se ujal příběhu zkrachovalého spisovatele, jenž se snaží být dobrým otcem a možná mu pomůže až nečekaný tajfun. Jak asi tušíte, nikdo z redakce Po bouři neviděl. Na ČSFD ale svítí 75%, takže by milovníci japonské filmografie určitě měli vyrazit do kina.

 

14. září

Americký zabiják

Na Amerického zabijáka jsme se vcelku těšili - už kvůli Michaelu Keatonovi a Dylanu O'Brienovi. Mr. Hlad však přišel s ortelem 4/10, jenž pokus o mladého Bournea z fleku zlikvidoval: "Americký zabiják je akční béčko, které se za svou béčkovost nestydí a v bitkách vypadá vcelku obstojně. Bohužel má ale zoufale nudného hlavního hrdinu i většinu ostatních herců a vypadá jako pilot televizního seriálu." Takže... ruce pryč!

 

Který je ten pravý?

Najít v kině romantickou komedii začíná být vcelku umění a ještě vzácnější jsou ty dobré. Jak dopadla novinka Který je ten pravý? s Reese Witherspoon? Podle Mr. Hlada je to neurážející záležitost, která "jede podle mustru, neumí překvapit, ale paradoxně ani v ničem výrazně nezklamává. V kině vás žádný zásadní zážitek nečeká, pokud však máte chuť na romantiku a nevadí vám, že vlastně v ničem extra nevyniká, tak to klidně zkuste."

 

Nejsledovanější

Ano, na první český film o youtuberech jsme logicky poslali Rimsyho. Nejodvážnější člen redakce zřejmě čekal hodinu a půl dlouhé trápení, o to překvapenější ale byl, když na něj vypadla "rehabilitace youtuberské scény v očích veřejnosti. Takto může Sádkův svěží dokument o hrdinech mladé generace fungovat, jako břitká analýza fenoménu však nikoli. Pokud vás tento jev aspoň trochu zajímá, vedle nešlápnete. Šestkové hodnocení je ale v tomto případě jen orientační." Hmmm... takže mise splněna?

 

Víno nás spojuje

Filmy o víně máme na MovieZone vcelku rádi (hlavně Dobrý ročník je strašná pecka!) a teď se o jeden konečně pokusili Francouzi. Jak to dopadlo? Mr. Hlad láká na "celkem neškodnou jednohubku, na kterou se hezky dívá, její tvůrci se však cíleně vyhýbají jakémukoliv většímu konfliktu, humoru nebo romantice. Takže to sice příjemně utíká, ale že by v člověku něco z filmu zůstalo, to se úplně říct nedá." Ted snad brzy vytasí protinázor, zatím se holt musíte spokojit s tímhle.

 

21. září

Dobrý časy

Než se Robert Pattinson stal upírem, býval velmi nadějným hercem. Řada lidí tomu moc nevěří, "Edward" se však snaží seč může, aby o tom přesvědčil co nejvíc lidí. Letos už zabodoval ve Ztraceném městě Z a teď táhne drama Dobrý časy, v němž se celou noc protlouká nebezpečným podsvětím. A jelikož hlásí spokojenost samotný Cival (po Varech na ČSFD vytasil čtyři hvězdy z pěti), nejspíš si můžete s klidem dát kino.

 

Nerodič

Česká dokumentární scéna je čím dál tím zajímavější, a pokud o ní něco víte, určitě znáte Janu Počtovou. Její novinka Nerodič kráčí ve šlépejích Generace Singles a Rimsyho (osmičková) recenze jasně naznačuje, že ji potřebujete vidět: "V Nerodiči se sledují různé přístupy k rodičovství a bez zásahu odborníků se dozvíme, jak to dnes lidé vlastně dělají. Díky chytlavému a nepřekombinovanému zpracování tento dokument zaujme i ty, kterým téma dětí moc neřekne. A to je moc dobře."

 

O těle a duši

Maďarský film, co má na ČSFD 86%, tedy stejně jako Dunkerk? Existuje! Jmenuje se O těle a duši, samozřejmě ho u nás vidělo zhruba 100x méně lidí než Nolanův válečný epos, a podle Rimsyho je to "svěží a v mnoha ohledech neotřelá romantická komedie, která nesází na prvoplánovou naivitu, nýbrž na neotřelé kulisy a humor, pomocí nichž vypráví sympaticky poetický příběh. Kdyby vám na konci ukápla slzička, nedivil bych se, Maďaři přinášejí jeden z letošních vrcholů žánru." Hurá, další podzimní pecka!

 

28. září

Wind River

Včera nás upřímně šokovalo, že se v Aeru vyprodala celá předpremiéra Wind River, na níž jsme slavili 12. narozeniny MovieZone. Při rozhodování mezi Kingsmany a lovícím Jeremym Rennerem jsme se málem přiklonili k akční komedii Matthewa Vaughna. Nakonec ale padla volba na Taylora Sheridana a dopadlo to skvěle, protože tenhle mrazivý thriller prostě nemá chybu. Výstřely z brokovnice hned několikrát otřásly celým sálem. A když na ČSFD vidím ty pětihvězdy od Civala, Shushiky a Kocoura, mám pocit, že další doporučování vlastně není potřeba.

 

Co jste si vybrali ze zářijové nabídky? Pochlubte se v diskuzi a nashle v říjnu!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace