Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Kingsman: Zlatý kruh


ikona
Mr. Hlad
channing tatumcolin firthkingsmanmatthew vaughnprvní reakce
Eggsy míří do Ameriky, aby zachránil svět. Co na jeho druhé dobrodružství říkají recenzenti?  

Akční nářez Kingsman: Tajná služba u nás před dvěma a půl lety dostal 8/10 a vyhlásili jsme ho třetím nejlepším filmem roku. Film za osmdesát milionů navíc utržil přes čtyři sta míčů, takže šlo o o velký úspěch po všech stránkách a Matthew Vaughn udělal to, čemu se vždycky vyhýbal. Rozhodl se natočit sequel. Režisér, který utekl od X-Menů i od Kick-Ass, protože se mu nechtělo dělat dvojku, dokonce naznačoval i možnost vzniku třetího dílu, ten teď ale řešit nebudeme. Kingsman: Zlatý kruh uvidíme už za pár hodin a k večeru můžete na MovieZone vyhlížet první dojmy. Teď se ale podíváme na to, co o filmu říkají zahraniční novináři. A popravdě to není žádná sláva. 

 

Kingsmani, respektive jejich zbytek, se vydávají do Ameriky, aby se porvali s šílenou Julianne Moore a zatím to vypadá, že dostaneme o něco slabší film než minule. Zlatý kruh má momentálně na Rotten Tomatoes sedmnáct kladných a sedm negativních recenzí, což odpovídá 71% pozitivním ohlasům. Jednička na tom není o moc lépe, dotáhla to na 74%, samotné průměrné hodnocení prvního dílu je ovšem 6.7. A dvojka má teď 5.7. Samozřejmě to není katastrofa, ale nejspíš můžeme čekat o něco menší nářez než minule. 

 

Na jedné straně se prý máme těšit na přestylizované násilí, ale s kreativitou a nápady je to prý o poznání horší a dvojka postrádá i podvratný feeling jedničky. Místo toho je prý všechno až příliš přehnané a přepálené, až se na to prý občas nedá koukat. Styl zůstává, energie je pryč a dvojka tak prý občas působí jako sequel, který nikdo moc neplánoval, ale po úspěchu jedničky zkrátka vznikl. Na druhou stranu právě tu přestřelenost, extrémnost a totální odtržení od reality někteří z kritiků chválí, takže to asi nakonec bude hlavně o tom, kde budou mít jednotliví diváci hranici, za kterou si řeknou „tohle už je fakt moc.“ Prostě podle všeho máme čekat klasický sequel ve stylu „víc všeho, co fungovalo minule“. Sami sebe se zeptejte, jestli vám zrovna tohle sedí. Já osobně se těším pořád dost. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace