Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První dojmy: Kingsman: Zlatý kruh


ikona
KarelR
channing tatumcolin firthkingsmankingsman: zlaty kruhmatthew vaughnprvni dojmytaron egerton
Kingsmani jsou při svojí druhé (filmové) misi v troskách a musejí hledat pomoc u amerických Statesmanů. Čeká je něco, co byste měli vidět? 

První Kingsmani byli parádní akční jízdou, takže jsme se dvojku strašně těšili. Matthew Vaughn dlouho sliboval, jak nám s ní vytře zrak, tak si pojďme probrat, jestli se mu to povedlo.

Jak to vidí KarelR:

Zápletka na houby, nové postavy na houby, humoru pomálu, akce skoro žádná. Druzí Kingsmani jsou po našlápnuté jedničce málem tragédií, i když v nich Vaughn drží jakýs takýs řemeslný standard. Režisér, který se dlouhé roky vyhýbal sequelům, měl poslechnout své mladší já. Jeho novinka totiž dělá skoro všechno špatně a nejbolestivější je na ní koukat s vědomím, že si Vaughn očividně myslel, že točí strašně odvážný a originální film.

Chápu, že to mělo být těžce přepálené, ale tady prostě neexistují výmluvy. Doteď jsem nepobral, proč záporačka dělala to, co dělala, a jak se z ní vlastně stala miliardářka se superraketami, malou armádou a psími roboty. Proč jsou tu tajní bratránci Kingsmanů, když většina slavných tváří film prosedí? Proč se po úvodu čeká asi hodinu a půl na pořádnou akci? A proč je s hrdiny jedničky tak nešetrně zametáno? Ano, Egerton se Strongem jsou pořád fajn a Colin Firth je o tři úrovně lepší než všichni ostatní (kdyby tu nebyl, šel by film do kopru úplně). Těch 141 minut je ale v každém případě obří zklamání, protože náboj jedničky zmizel a pár hezkých dialogů s Firthem prostě akční blockbuster nespasí.

 

Jak to vidí Mr. Hlad:

Mám rád první Kingsmany, mám rád Matthew Vaughna, mám rád filmy, které se nebojí jít svou vlastní cestou a zafrajeřit extrémně násilnou scénou, ve které Colin Firth vykydlí kostel plný náboženských fanatiků. Režisér téhle akční pecky mi zatím nedal důvod, abych o jeho schopnostech pochyboval, takže na dvojku jsem se těšil, ale bohužel, tentokrát Vaughn šlápl vedle. Respektive to spíš vypadá, jako kdyby mu bylo jedno, kam šlape. Zlatý kruh má skoro dvě a půl hodiny, jsou v něm asi tři akční scény (jedna skvělá, jedna slušná a jedna zbytečná), ale naprosto zklamává v práci s novými hrdiny.

Statesmani příliš nezaujmou, na hlavní záporačku a její zákeřný plán je celkem smutný pohled a všemu tomu chybí lehkost, nadhled a svéráznost prvního filmu. Ten dokázal být cool a strhující v každé druhé scéně. U dvojky je hrozně moc vidět, jak se o to samé pokouší tvůrci i tentokrát, ale vyjde to jen výjimečně. Jinak se tu hlavně mluví, všichni se tváří vážně a s postupující stopáží je čím dál tím jasnější, že tenhle sequel vlastně nemá moc co nabídnout. Jen Vaughnovu přehlednou akci, dobrého Egertona a vynikajícího Firtha. Znáte ten pocit, když si musíte udělat čaj z použitého pytlíku? Tak to je ono. Pořád to má nějakou chuť, minule to ale bylo ve všech ohledech lepší. A kdybyste si ho měli dělat potřetí, tak byste se na to možná radši vykašlali...

 

Jak to vidí Rimsy:

Vzhledem k očekáváním jsou druzí Kingsmani určitě zklamáním. Nedívá se na ně špatně, ale je to prostě další nálož téhož. Co před pár lety ale slavilo úspěch i díky faktoru překvapení, podruhé stejně prostě nefunguje. Postavy i jejich představitelé jsou zábavní a nenudí, ovšem střídání lokací a posílání hrdinů do rozličných koutů světa působí velmi uměle a pro hlavní příběhovou linku často až nesmyslně. Vaughn se snaží za každou cenu bavit, ovšem nemá už tolik co nabídnout. Oživíme si spoustu hezkých vzpomínek na jedničku, ale Julianne Moore není Samuel L. Jackson a všechno jaksi nemá takový švih. Popcornovost je na maximu a věřím, že spousta fanoušků bude z kina odcházet spokojených. Moc přímočařejších a zábavnějších filmů letos v kině nejspíš nebude, ale přesto zůstává pachuť, že tohle prostě mělo na víc. Škoda.

 

Recenzi čekejte v nejbližších dnech.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (28)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace