Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nejlepší DVD a Blu-ray: Září 2017


ikona
KarelR
blu-raydvd
Dvojitá dávka Hunnama s nášupem Pratta a skousnutelného Deppa. Takovéhle meníčko bychom si klidně dávali pravidelně. 

V září se na domácí trh nahrnuly (hlavně) květnové premiéry a správně tušíte, že bylo na co koukat. Na modrých discích vyšly minimálně 4 filmy, které rozhodně stojí za pozornost, a jelikož hned dva z nich propadly (oba s chudákem Charliem Hunnamem), je slušná šance, že jste některé neviděli. Máte tedy nejvyšší čas to napravit!

Král Artuš: Legenda o meči
Vyšlo: 6. září 2017
Cena: 358 Kč (DVD), 538 Kč (Blu-ray), 628 Kč (3D Blu-ray + Blu-ray), 718 Kč (3D Blu-ray + Blu-ray ve Steelbooku), 808 Kč (UHD Blu-ray + Blu-ray)

Artuš byl samozřejmě průšvih hlavně v USA, kde navrch sklidil tragické ohlasy. V České republice, kde se fantasy vždycky daří lépe, si však vedl náramně a navíc se tu těší spokojenému přijetí. Cival dokonce na MZ narozkách přiznal, že na něm byl třikrát v kině a je to pro něj film roku. Pokud tedy pořád váháte, jestli byste mu měli dát šanci, přestaňte a uhánějte do obchodu. Co přesně můžete očekávat? Londýnskou gangsterku, zručně převlečenou do epické fantasy! Ritchie totiž neopustil svoje trademarky, vydojil z charismatického Hunnama maximum a ještě si stihnul sehnat famózní hudbu. Na první pokus je Král Artuš ještě trochu zmatený a divně sestříhaný. Napodruhé si ale všechno sedne na svoje místo a je to malá žánrová nirvána! (8/10)

 

Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta
Vyšlo: 20. září 2017
Cena: 268 Kč (DVD), 448 Kč (Blu-ray), 538 Kč (3D Blu-ray + Blu-ray)

Čtvrtí Piráti byli solidní peklíčko, u pětky jsem ale doufal, že by jí mohli spasit režiséři Kon Tiki. A víte co? Ono to klaplo. Možná i proto, že moc nemusím jedničku, mi letošní dobrodružství Jacka Sparrowa přišlo rozhodně nejlepší. Měřítko je příkladně epické, nová hlavní hrdinka se náramně povedla a celé je to svižná pirátská výprava, při níž je Jack rozumně upozaděn. Většina lidí bohužel po čtyřce rezignovala, takže Salazarova pomsta finančně trochu strádá. A paradoxně je to škoda, protože bych si šestku velkým návratem starých známých klidně dal. (7/10)

 

Strážci Galaxie Vol. 2
Vyšlo: 20. září 2017
Cena: 358 Kč (DVD), 538 Kč (Blu-ray), 628 Kč (3D Blu-ray + Blu-ray)

Nemám problém uznat, že Strážci Galaxie neudělali v kinech takový brajgl, jaký se asi čekal. Za mě ale James Gunn opět zabodoval, protože natočil skvělou vztahovku s blockbusterovými parametry. Kdekdo asi čekal klasický road trip se spoustu akce a děsivých nepřátel. Gunn však raději sedí na jedné planetě a řeší rodičovské nebo sesterské vztahy, což je tváří v tvář přímočaré konkurenci příjemná změna. Druzí Strážci jsou za mě stejně zábavní, osobití a dojemní jako první díl. Na trojku se tak náramně těším, stejně jako na "velké strážcovské cameo" v Infinity War. (8/10)

 

Ztracené město Z
Vyšlo: 6. září 2017
Cena: 268 Kč (DVD), 448 Kč (Blu-ray)

Rimsy nadělil Ztracenému městu Z v recenzi 5/10 a už půl roku mu to dáváme sežrat. Jako náročnější divák by totiž měl poznat kvalitní biják, když o něj náhodou zakopne, a retro výprava s Charliem Hunnamem jím rozhodně je. Pátrání po zlaté amazonské metropoli, jímž se proslavil opravdový badatel Percy Fawcett, určitě mohlo být zábavnou dobrodružnou blbinou. James Gray ho však proměnil v poctivé drama jak z 80. let, v němž se zásadně chodí po opravdové džungli. Dobová atmosféra je dokonalá, filmařské parametry jakbysmet, a i když se film krapet vleče, působivých scén není málo (a na tu finální jen tak nezapomenete). Ztracené město Z ta možná nesedne každému, pokud jste ale vyrůstali na Coppolovi, je tenhle nenápadný klenot přesně pro vás. (8/10)

 

Dále v září vyšlo: Batman a Harley Quinn, Dámská jízda, Masaryk, Miluji tě modře, Mimi šéf, Motlitba lovce, Odysea, Přes kosti mrtvých, Příšerky pod hladinou, Rocco, The Circle, Vetřelec: Covenant, Wonder Woman, Zahradnictví: Rodinný přítel

Nashle u říjnového přehledu.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (5)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace