Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Kontroverzní thriller matka! od Darrena Aronofsky


ikona
KarelR
darren aronofskyjavier bardemjennifer lawrencematkamother
Jeden dům, pár nezvaných hostů a nečekaný vývoj událostí. Čeká nás po Černé labuti další trefa do černého? 

Aronofskyho matka! v upoutávkách jasně naznačila, že půjde o další extrémní psychothriller, v němž dostaneme kupu neúnosného trápení. Slavný režisér si totiž do svojí novinky sehnal Jennifer Lawrence, Javiera Bardema, Eda Harrise a Michelle Pfeiffer a zavřel je do odlehlého domu, v němž se prostě nemůžou dít moc hezké věci.

I tak nebylo úplně jasné, co přesně máme od filmu čekat. Všechno ale změnila hned první projekce, která se odehrála na festivalu v Benátkách a asi vás nepřekvapí, že se při ní (podobně jako třeba u Stromu života) nevybíravě bučelo. Internet už plní tweety o tom, že matka! hrozná. Pak tu ale máme druhou stranu, která je v filmu ohromně nadšená.

 

Ano, Darren Aronofsky (jako už několikrát) rozdělil publikum na dvě poloviny. Ta první mluví o strašně namyšlené kravině, která je jednoduše směšná a přehnaně si fandí. Ta druhá ale pěje ódy a kupodivu k ní patří i kritici, kteří na Rotteny zatím hodili 14 recenzí, z nichž 13 zvedá palec nahoru. Co průměrný rating? Ten hlásí neskutečných 9,4/10. Z matky! se tak rychle stává nekompromisní pecka, která samozřejmě nebude pro každého.

Sám Aronofsky už stihnul uznat, že jeho film nebude řadě lidí po chuti. Jedná se totiž o pořádně vyhrocený horor, jenž vedle mrazivého napínaní stíhá i reflektovat dnešní společnost. Nikdo zatím nechce moc vysvětlovat proč (hlavně kvůli spoilerům). Skoro všichni se ale shodují na tom, že je matku! potřeba vidět, abyste ji pak mohli x hodin řešit.

Takže... pořádná filmová událost? Už to tak vypadá. O to víc nás ale mrzí, že na ní musíme čekat do 19. října, tedy o celý měsíc déle než americké publikum!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace