Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Star Wars IX přišly o režiséra


ikona
Mr. Hlad
colin trevorrowhan solostar wars
Deváté Star Wars se rozloučily s režisérem a u Disneyho budou hledat náhradníka. Máme se o kultovní ságu začít bát? 

Jestli se u Disneyho pokoušejí vzbudit dojem, že vědí, co dělají, a hodlají značku Star Wars dál úspěšně nejen dojit, ale i rozvíjet a udržet její kvality, tak v poslední době odvádějí sakra mizernou práci. Fandové se pořád ještě vzpamatovávají z toho, že byli Phil Lord a Chris Miller víceméně odejiti od Hana Sola a práci po nich převzal zkušenější, ale v poslední době i decentně uchcaný Ron Howard (a navíc kvůli přetáčkám ve filmu nakonec neuvidíme Michaela Kennetha Williamse, ale Paula Bettannyho). No a teď jedeme nanovo. O režiséra přišla i Epizoda IX

 

Před chvílí bylo oficiálně oznámeno, že Colin Trevorrow, tvůrce Jurského světa, projekt opouští. Samozřejmě jsou kolem toho všeho takové ty kecy, jako že spolupráce s ním byla hrozně přínosná a všem dala strašně moc, ale nakonec se vize režiséra a studia nesetkaly. Zkráceně to jsou staré dobré „creative differences“. Ale ono se to možná dalo čekat. Jurský svět byl sice hit, Trevorrowova letošní novinka The Book of Henry ovšem vyhořela u diváků i u kritiků a u Disneyho tak možná začali být nervózní. Co konkrétně se stalo, ovšem nikdo asi neprozradí. 

 

Jisté napětí se prý ale začalo objevovat v okamžiku, kdy se k devátým Star Wars dostal scenárista Jack Thorne a začalo přepisování a najednou do celého filmu kecalo asi až příliš mnoho lidí. A někdo musel z kola ven. Zatím není jasné, kdo režiséra nahradí a jestli Disneyovci půjdou po prověřeném veteránovi, nebo zkusí hledat někoho mladšího s osobitou vizí. S premiérou se pořád počítá na léto 2019 a natáčení by mělo začít až v roce 2018, takže času na hledání je pořád hodně a nejspíš to nebude taková divočina jako u Hana Sola, přesto v nás tyhle výměny zrovna velkou důvěru nevzbuzují. Docela by mě mrzelo, kdyby u  Disneyho zavládl stejný bordel jako u Warnerů a já bych si musel z Hvězdných válek začít dělat stejnou srandu jako z comisovek od DC. 

--- 

Vytáhni v hospodě: Vůbec by mě nepřekvapilo, kdyby teď u Disneyho hledali telefon na J.J. Abramse.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace